27 / 04 / 2024

İslam Memiş dolar ve altındaki hızlı hareketlerinin gizli nedenini açıkladı! Tarihi rekorun ucu göründü

İslam Memiş dolar ve altındaki hızlı hareketlerinin gizli nedenini açıkladı! Tarihi rekorun ucu göründü

Dolar yükseliyor altın geriliyor piyasalarda neler oluyor. Dolardaki sert yükselişin ucu nereye varacak, dolar neden bu denli yükselişe geçti, tarihi rekor ne zaman kırılacak. Para piyasası uzmanı İslam Memiş piyasalardaki hareketliliğin nedenlerini ve tarihi rekorun patlayacağı zaman dilimini açıkl



Altın ve dolardaki gelişmeleri yakından incleyen piyasa uzmanı İslam Memiş, açıklanan FED tutanakları kapsamında bankanın faiz artırımına devam edeceğine yönelik adımlarının devamının geleceğini söyledi. ABD'nin kendi parasını ülkeye çağıran adımlarından sonra parayı elinde tutmak isteyen 54 ülke faiz artırımına giderken Türkiye Merkez Bankası politika faizini ısrarla yüzde 14'de tutmaya devam ediyor. 

Piyasa uzmanı İslam Memiş, katıldığı Youtube kanalında önümüzdeki Eylül-Kasım döneminde dolarda ciddi yükselişler beklediğini ifade etti. İslam Memiş, 'Dolar ekim aından itibaren yükselişe geçebilir ancak kısa vadede 17-18 seviyelerinden yapılacak alımların yatırımcıya kazandıracağını düşünmüyorum. 16 lira bandının altındaki alımlar daha kazançlı olabilir" dedi.

Memiş, diğer enstrümanlara bakmak gerekirse doların şu seviyelerden alınmasının kazanç getirisi olmayacğını alım zamanın düşüş zamnları olacağını ifade etti.

Dolarda neler olacağını belirleyeek en büyük itici güç Amerikan Merkez Bankası FED'in atacağı adımlara bağlı. 

Fed'in Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) 14-15 Haziran'da düzenlenen toplantısına ait tutanaklar yayınlacak. Piyasalar söz konusu tutanaklarda yüksek enflasyonla mücadele için yapılan faiz artırımlarının hızına ilişkin ipuçlarına bakacak. ABD'de hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin de yatırımcılar tarafında takip edilecek.

İslam Memiş altın yatırımcısına ise 950 ile 1000 lira seviyesinden alım yapmalarının kazançlı olacağını ifade etti.

Altında alım için bu dönemlerin son fırsat zamanları olduğunu aktaran Memiş, altının onsundaki gerilemenin yerini ani yükselişlerin alacağını gram altının yıl sonunda 1450 lira seviyesine gelebileceğini ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön