29 / 03 / 2024

İslam Memiş doların düşeceğini söyledi ve tarih verdi!

İslam Memiş doların düşeceğini söyledi ve tarih verdi!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, doların düşüşe geçeceğini belirterek tarih paylaştı.



İslam Memiş Açıkladı: Kripto Para Yatırımcıları Haftaya Ne Yapmalı?

Sıklıkla altın tahminleriyle gündeme gelen finans analisti İslam Memiş, bu kez kripto para piyasasını değerlendirdi. Memiş, kripto paraların yakın tarihine ve mevcut durumunu yazdı. Ardından, yatırımcılara gerçekleşecek olaylar ve beklenmesi gerekenler hakkında bazı tavsiyeler verdi.

İslam Memiş doların düşeceğini söyledi ve tarih verdi!

Kripto para piyasası ne durumda?

Memiş’in tahmin ve tavsiyelerinden önce, mevcut piyasanın durumunu bilmekte fayda var. Kripto para piyasası, son bir haftada toparlanmaya başladı. Bitcoin 2022’nin başından beri kademeli olarak düşüyordu. Ancak, Çarşamba günü 24.000 doların üzerine çıktığı gördük. Bununla birlikte dijital altın olarak tanımlanan varlık, bu seviyede tutunamadı. Kısa süre içerisinde 23.000 dolar seviyesine kadar düştü ve şu anda 22.277 dolardan işlem görüyor.

Birçok kripto para analisti, BTC’nin yükselişine devam edebilmesi için 22.800 doların üzerinde kapanış yapması gerektiğini söylüyor. Bahsi geçen seviye, Bitcoin’in 200 haftalık hareketli ortalamasını ifade ediyor. Analistler, 22.800 doların üzerinde bir kapanışın 25.000 ila 28.000 dolara bir ralliyi tetikleyebileceğini ifade ediyor. Bununla birlikte, lider altcoin Ethereum ve diğerleri de son 24 saatte BTC gibi düşüyor. Yazının yazıldığı sırada bir ETH 1.520 dolar değerindeydi.

Memiş, ilk olarak kripto para birimlerinin 2022’de başlayan ayı piyasasına değindi. Finans uzmanı, manipülasyon ve soygunlarla varlıkların fiyatının düşürüldüğünü ifade etti. Ayrıca, fiyatlardaki düşüşün yatırımcıları hayal kırıklığına uğrattığını hatta intihar vakalarına neden olduğunu söyledi. Bununla birlikte finans uzmanı, mevcut yükselişin doların gücüyle alakalı olduğunu iddia ediyor. Memiş’e göre, kripto paraların bu haftaki yükselişin arkasında doların düzeltmeye girmesi yer alıyor.

Bitcoin fiyatına değinen analist, Bitcoin’in 24.000 dolarda tutunamamasının nedenini, doların tekrar güç kazanması olarak açıklıyor. Ayrıca, önde gelen varlık için psikolojik seviyenin 20.000 dolar olduğunu söylüyor. Bu seviyeden aşağı yönlü bir kırılmanın gerçekleşmesi durumunda, yatırımcıların bunalıma girdiğini ifade ediyor. Bu hafta yaşanması beklenen bazı gelişmelere de değinen Memiş, kripto para piyasası için belirleyici olacağını öne sürüyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön