27 / 04 / 2024

İslam Memiş doların düşeceğini söyledi ve tarih verdi!

İslam Memiş doların düşeceğini söyledi ve tarih verdi!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, doların düşüşe geçeceğini belirterek tarih paylaştı.



Dolar ve euroda yükseliş devam ederken deneyimli ekonomist İslam Memiş'ten dikkat çeken açıklamalar geldi.

Doların büyük kayıp yaşatacağını öne süren Memiş, 2023'te dolardaki hızlı yükseliş rüzgarının tersten eseceğini savundu.

FED'in ciddi faiz indirimlerine gideğini iddia eden İslam Memiş'in açıklamalarından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

"Doların bu denli değer kazanması ile insanlarda dolara güvenin, dolar bir rezerv paradır, dolar alın gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Halbuki 2023’e geldiğimizde ters bir rüzgar göreceğiz. 2022’de agresif faiz artırımı yapan Fed’in 2023’te agresif bir faiz indirimine gideceğini göreceğiz.

İslam Memiş doların düşeceğini söyledi ve tarih verdi!

Covid-19 vakalar artıyor ve Avrupa’da Eylül itibari ile enerji krizi yaşanacak. Doların gerçek değeri bu değildir; yatırımcıya en fazla kaybettirecek paradır. Dolar 100 seviyesinin altında olmak zorundadır. Euro’nun getirisi daha fazla. Öyle bir illüzyon yapıyorlar ki bütün dünyadaki insanları korkutarak dolara yönlendirmeye çalışıyorlar, buna Rusya karşı çıktı. Doların sonu iyi gözükmüyor."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön