27 / 04 / 2024

İslam Memiş doların yükseleceği tarihi açıklayıp konut fiyatlarının düşeceği şartı açıkladı! TOKİ konutları bitiyor

İslam Memiş doların yükseleceği tarihi açıklayıp konut fiyatlarının düşeceği şartı açıkladı! TOKİ konutları bitiyor

Finans analisti İslam Memiş, piyasalarda önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak durumları tek tek analiz etti. Doların Mayıs ayında yükseleceğini söyleyen Memiş, Türkiye’de kuru baskılama hareketlerinin anlamsız  kalacağına vurgu yaptı.



İslam Memiş, konut piyasasında acımasız bir rant olduğunu söyledi. Memiş, ‘İnsanlar elini vicdanına koymayarak ev satın alanların bile emlakçılarla birlikte üniversiteye yakın lokasyonlarda mal sahibiyse kiracısına istediği gibi davranıyordu’ dedi. Mal sahiplerinde “Üniversiteler açılacak, kiracımı istediğim gibi çıkarırım düşüncesinin” hakim olduğunu dile getiren İslam Memiş, 'Şimdi konut fiyatları alıp başını gitti, enflasyon yüksek, para değersiz, mal değerli hale geldi, ofis olarak pazarlanan mallar daireye dönüştürülüyor' açıklaması yaptı.

PİYASADA ACIMASIZ BİR RANT EKONOMİSİ VAR DEVLET GÜCÜNÜ GÖSTERMELİ AMA GÖSTERMİYOR

Konut piyasası başta olmak üzere, otomotiv, gıda sektörü ve diğer hemen her sektörde acımasız bir rant olduğunu ifade eden Memiş, fırsatçılık anlayışının had safhada olduğu bir ekonomi piyasasının mevcut olduğunu dile getirdi. Devletin böyle bir piyasa düzenine göz yummaması gerektiğini ifade eden Memiş, ‘Ama bakıyorsunuz devletin gücü varken ses çıkarmıyor, yaptırım gücünü uygulamıyor’ serzenişinde bulundu. “Bu rant şu anda kırılamıyor” diyen Memiş, ‘Yetkililerin şu anda yaptıkları tek bir şey var toz pembe hayaller kurmak, bunlar da geçecek, yapacağız edeceğiz diyorlar ama geçmeyecek arkadaşlar. Elimizi vicdanımıza koyarak bizim kalıcı çözümler üretmemiz lazım’ şeklinde konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön