20 / 04 / 2024

İslam Memiş güvercin olup uçacak dedi! Gram altın fiyatları da bir anda…

İslam Memiş güvercin olup uçacak dedi! Gram altın fiyatları da bir anda…

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Putin’in yaptığı açıklamalar ışığında emtiaların durumunu açıkladı. İşte detaylar!



JEOPOLİTİK RİSKLER OLABİLİR!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, “Genel kanı ile döviz tarafında bir miktar daha toparlanma isteği olabilir. Sanırım Merkez Bankası'nın yıl sonuna kadar tek haneli bir faiz isteği bulunuyor. Beklentiler yüzde 9 civarında. Jeopolitik riskler ne olabilir bunları bilemeyiz. Ancak şimdi beklentiler yüzde 9 civarında bulunuyor.

Biz dünya ile ayrıştık diğer merkez bankaları art arda artışlar yaparken biz faiz indirmeyi tercih ediyor. Dünkü FED'in kararlarından sonra emtia fiyatlarında olumsuz bir görünüm görmedik. Pozitif eğilimin devam ettiğini gözlemliyoruz. Ons altında tarafında bin 660 dolar seviyesi güçlü bir destektir. Buradan hızlı bir toparlanma yaşanabilir ve bin 705 dolar seviyesine kadar çıkabilir.

GÜVERCİN OLABİLİR!

Gram altın fiyatları ise şu anda bin 1 ila bin 4 lira civarında seyrediyor. Altın dolar kurunda destek görmeye devam ediyor. Yılın son çeyreği ile beklentimiz yine pozitif yönde çünkü jeopolitik riskler artış gösteriyor. Putin önemli açıklamalarda bulundu sanırım bu taraftaki fiyatlamalar emtia fiyatları açısından satın alınmaya başlanabilir. Resesyon ve stagflasyon riski var. Küresel bir daralma var ve bunlar da emtialar açısından da fiyatlanmadı. Bundan sonraki aşamalarda durum netleşir. FED'in faiz kararı bir bundan sonra güvercin olabilir. FED'den yıl sonuna kadar 75 baz puan daha faiz artırımı olacağını bekliyorum. Biraz daha sakinleşen bir FED karşımıza çıkabilir.

PEŞ PEŞE İNDİRİM KARARI

Küresel bir belirsizlik bulunuyor. Dolar karşısında hangi enstrümanlar ciddi anlamda değer kaybetmişse yılın son çeyreğinde hızlı bir yükseliş yaşayacağını görebliriz. Yani 2022 yılının ilk çeyreğinde emtia fiyatlarında yükseliş yaşanıyorsa, yılın son çeyreğinde de emtia fiyatlarında aynı yükseliş görebiliriz. Dolar endeksinde 20 yılın zirvesi var. 111 seviyesi hakim şu anda. Yılın son çeyreğin aşağı yönlü bir trend olabilir. 2023’de FED tarafında tam tersi bir rüzgar esebilir. Çünkü teknik olarak resesyona girdi ama kabul etmiyor. Faiz artırarak enflasyonun düşmeyeceğini onlarda anladı. 2023’de peş peşe faiz indirim yapma kararı alan bir FED karşımızda olma ihtimali var. Bu durumda kripto para piyasasını, emtia fiyatlarını ve diğer değerli metalleri pozitif yönde etkileyen bir faktör olabilir” dedi.

Aile Destek Programı ödemeleri ne zaman yatacak? Aile Destek Programı nedir kimler alabilir?

TOKİ orta gelir grubu nedir? TOKİ orta gelir ev fiyatları ne kadar?

Mazot gübre desteği ne zaman verilecek? Mazot gübre desteği kaç lira? Mazot gübre desteği yattı mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön