16 / 04 / 2024

İslam Memiş'ten bomba tahmin! 'Uzun sürecek' diyerek açıkladı

İslam Memiş'ten bomba tahmin! 'Uzun sürecek' diyerek açıkladı

Finans Analisti İslam Memiş, bugün açıklanan enflasyon rakamlarına ilişkin değerlendirme yaptı. Memiş enflasyondaki hafif gerilemeye değinirken, gelecek dönem hakkındaki tahminini açıkladı. İşte ayrıntılar...



GERİLEME YETERLİ DEĞİL

Enflasyon bugün açıklandı ve hafif bir gerileme var. Ama tabiki bu gerileme şu an için yeterli değil. Dolar kuru halen yüksek kalmaya devam ediyor.

DÜŞÜŞ BEKLENENDEN İLERİYE KALABİLİR

İçeride seçim sürecine girilirken maliyetler de artmış durumda. Asıl düşüş beklenenden ileriye kalabilir. Dünyadaki ekonomik koşullara bakarsak gelişmekte olan ülkelerde süre uzayacak gibi duruyor. Önümüzde riskler de bulunuyor.

FED KARARLARI NE OLACAK?

FED faiz artırmaya devam edecek ve dolar artacak. Dolar artınca da enflasyon artacak. Hane halkına yansımayan bir politika var. Denetimin daha hızlı işlemesi gerekiyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön