25 / 04 / 2024

İslam Memiş'ten dolar ve altın fiyatıyla ilgili şaşırtan çıkış: Uygun görmüyorum

İslam Memiş'ten dolar ve altın fiyatıyla ilgili şaşırtan çıkış: Uygun görmüyorum

Türkiye'de yatırımcının Türk lirasına yönelmesi için atılan adımlara rağmen yatırımcı altın ve dolardan vazgeçmiyor. Talep çeyrek ve gram altın fiyatını gün içinde yükseltirken dolar da önce biraz düşse de yeniden 17 lirayı aştı.



Altın ve dolardaki yükseliş piyasalarda yakında takip ediliyor. Altının gram fiyatı 1.041 lira seviyesinden işlem görüyor. Hükümetin attığı yeni adımlar öncesinde biraz düşen dolar atılan ilk adımların ardından yeniden yükselişe geçti. Dolar yeniden 17,25, euro ise 18,34 TL seviyesine kadar çıktı.

Altının ons fiyatı ve dolar kurundaki hareketlere paralel dalgalı bir seyir izleyen altının gram fiyatı bin 41 lira seviyesine çıktı.

Altının gram fiyatı, yeni güne yatay başlamasının ardından yükselişini sürdürdü. 1.041 liradan işlem gören gram altından sonra en çok rağbet gören çeyrek altın 1.701 lira, yarım altın 3 bin 400, Cumhuriyet altını da 6.857 liradan satılıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön