27 / 04 / 2024

İşletme bilançolarındaki gayrimenkullerin yeniden değerlemesi TBMM'de!

İşletme bilançolarındaki gayrimenkullerin yeniden değerlemesi TBMM'de!

TBMM'de milyonlarca kişiyi ilgilendiren Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi konuşulacak. Buna göre, işletme bilançolarındaki gayrimenkullerin yeniden değerlemesi de gündeme getiriliyor.



TBMM'de milyonlarca kişiyi ilgilendiren Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi konuşulacak. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Mecliste yoğun bir gündem bulunuyor. 

İşletme bilançolarındaki gayrimenkullerin yeniden değerlemesi TBMM de!

Haftalık mesaisine 1 Haziran Salı günü start verecek olan TBMM Genel Kurulunun en önemli gündeminde; gelir vergisi, kurumlar vergisi, KDV, ÖTV, MTV, trafik para cezası, kara yolu kaçak geçiş ücreti, yükseköğrenim kredi ve harç kredisi alacaklarının yapılandırılmasını kapsayan kanun teklifine yer veriilecek.

İşletme bilançolarındaki gayrimenkullerin yeniden değerlemesi TBMM de!

Teklifle, vatandaşların kamu kurumlarına olan borçlarının yeniden yapılandırılması, matrah ve vergi artırımıyla vergilendirmede öngörülebilirliğin yükseltilmesi ve geçmiş vergi dönemleri ile ilgili olası risklerin engellenmesi, kayıtlı ekonomiye geçişin teşvik edilmesi amacıyla işletme kayıtlarının işletmelerin içinde oldukları fiili duruma uygun hale getirilmesi, işletmelerin bilançolarında bulunan gayrimenkuller ile amortismana tabi diğer iktisadi kıymetler için yeniden değerleme fırsatının sunulması, karşılıksız çıkan çek, protesto edilmiş senet, kredi kartı ve diğer kredi borçlarını zamanında ödeyemeyen kişilerin yükümlülüklerini yerine getirmeleri durumunda geçmiş ödeme performanslarıyla ilgili olumsuz kayıtların dikkate alınmamasının sağlanması planlanıyor.

Gayrimenkullerin yeniden değerlemesi nasıl yapılmalı?


Geri Dön