18 / 04 / 2024

İsmail Aynacı: Gölcük depreme hazır değil!

İsmail Aynacı: Gölcük depreme hazır değil!

Kocaeli Gölcük İYİ Parti Gölcük İlçe Başkanı İsmail Aynacı açıklama yaptı. Açıklamada Gölcük’ün deprem bölgesi olduğunu ve olası bir depremden etkileneceğini bu sebeple Gölcük’te hızlı bir şekilde kentsel dönüşümün yapılması gerektiğini vurguladı.



Gölcük’te kentsel dönüşüm önemli

 

Kocaeli Gölcük İYİ Parti Gölcük İlçe Başkanı İsmail Aynacı açıklama yaptı. Açıklamada Gölcük’ün deprem bölgesi olduğunu ve olası bir depremden etkileneceğini bu sebeple Gölcük’te hızlı bir şekilde kentsel dönüşümün yapılması gerektiğini belirtti.

Deprem öldürmez bina öldürür” gerçeği var

İsmail Aynacı yaptığı açıklamada, “ Elazığ’da meydana gelen 6.8 şiddetindeki depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan Rahmet yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Gölcük İlçe Başkanı olarak deprem deyince bizim aklımıza direk 1999 depremi geliyor. Depremin bizde yarattığı etki çok farklı, bunu belirtmek isterim. Videoları izlerken, haberleri okurken bile o günleri hatırlıyoruz. Bizim o acılarımız tazeleniyor. Ama bir gerçek var bunu da her seferinde hatırlatıyor bize, “ deprem öldürmez bina öldürür” gerçeği var. Bugün de yine aynısını söylemek istiyorum, Elazığ’da bir deprem oldu. Yıkılan binalar, yardımlar, 3 gün sonra çıkarılan hayatlar, hayatta  kalan bebeklerimiz oldu. Hemen aklımıza biz sorusu geliyor. Gölcük’ te aynısı olursa ne yaparız diye. Bugün baktığımızda Gölcük buna hazır mı? 20 yıl geçti ders aldık mı? Ben aldığımızı düşünenlerden değilim. Hala çok merak edenler asfaltın  D-100 karayolunda 400-500 metre gezerse, Gölcük’ün buna hazır olmadığını görebilirsiniz. Binalarımız bina asfalt kenarlarında  7-8 katlı deprem görmüş binalar” şeklinde konuştu.

Gölcük’te öncelik bir depreme dayanıklı bir şehir yapmalıyız

Gölcük Gazetesi'nde yer alan habere göre; İsmail Aynacı konuşmasına şu şekilde devam etti:

 “Olası bir İstanbul depremi ülkenin gündemde. Evet olası İstanbul depreminde Gölcük ne kadar etkilenecek? Fay hattı aynı, olası İstanbul depremi olsa dahi yarası bize yansıyacaktır. Gölcük’te de yıkımlar veya depremin etkilediği yerler olma şansı çok yüksek. Biz de bundan ders almalıyız, bugün hazırlanmalıyız. Bu Elazığ depremi bize inşallah bir hatırlatma unsuru  olur, bunu söyleyeyim. Biz de biran önce kentsel dönüşüm deyip çarşıdaki esnafların canlandırılmasından ziyade bu dönüşümde öncelliğin insanların canı, hayatı, malı olmalı. Sadece çarşıda esnafı geliştirmek için değil insanların hayatını kurtarmak için de bu projeye önem vermeliyiz. Çarşı merkez de yapılacak kentsel dönüşüme deprem konusunu ele alıp, 1. Gündem alıp aynı şekilde yıkık, eski, hasarlı bina varsa onların tespitini yapıp onunla ilgili bir çalışma yapılması, olası bir İstanbul depremi ya da Gölcük depremi tekrar olursa hangi binalar etkilenecek, yollarımız nasıl olacak ulaşım nasıl sağlanacak, haberleşme nasıl sağlanacak diye bir toplantı üzerine bir kentsel dönüşüme bir bütün hale getirip Gölcük’te öncelik bir depreme dayanıklı bir şehir yapmalıyız diye düşünüyorum. Bu konuda yetkililerin inşallah ders alacaklarını bundan bir Gölcük’e faydalı sonuç çıkaracaklarını bekliyorum.”

Başkan Sezer’n daha erken gitmesini beklerdik

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’in deprem bölgesine daha erken gitmesi gerektiğini söyleyen İsmail Aynacı, “Bilindiği gibi Belediye Başkanımız Ali Yıldırım Sezer’de ve beraberindekiler geçtiğimiz gün Elazığ’a gitti. Ben şunu demek isterim, bu Elazığ depreminin ardından Gölcük Belediye Başkanının aynı akşam gitmesi gerektiğine inananlardanım. Yani o gün, o gece gidip gerekirse kendini bir belediye başkanı olarak değil deprem anında nasıl oluyor, eksikler nerelerde hızlı, çalışan birimler hangileri gibi. Çünkü bizim önceliğimiz deprem, bu konuda görüp olası bir Gölcük depreminde neyi eksik olup olmadığını orda test edip buradaki olası bir depremde  daha aktif olarak çalışması,daha tecrübe olacağını düşünenlerdenim. Keşke daha erken gidebilselerdi  ama yine  buna rağmen 3-4 gün sonra olsa  da gitmişlerdir. İnşallah orada görüp bire bir yaşayıp Gölcük için önlemler alacağına inanıyorum” dedi.

Depremzedeler için elimizden gelen yardımı yaptık

İsmail Aynacı açıklamasında son olarak; “Bu arada biz Gölcük İlçe Başkanlığı olarak Elazığ’ a göndermek üzere kullanılmayan kışlık malzemeler olarak bir yardım kampanyası düzenledik. İl başkanlığı olarak bunu yapmıştık. Biz de Gölcük olarak üzerimize düşeni yaptık ve toplanan yardımları koliledik. Elazığ’a doğru yola çıktı. Bu kar kış günlerinde insanlarımız orda dışarıda yatmaktadırlar. Biz de onlara fayda olabileceksek montuyla, battaniyesiyle bir yardım verebileceksek ne mutlu bize. Yardım edenlere teşekkür ediyorum. Allah niyetlerini kabul etsin” ifadesini kullandı.

Gölcük'teki kaçak yapılar yıkılıyor!


Geri Dön