24 / 04 / 2024

İsmail Tatlıoğlu: Kanal İstanbul'un kamu kaynakları ile finansa edilmesi doğru değil!

İsmail Tatlıoğlu: Kanal İstanbul'un kamu kaynakları ile finansa edilmesi doğru değil!

İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Kanal İstanbul Projesi hakkında değerlendirmelerde bulundu...



 

 

 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda açıklamalarda bulunan İsmail Tatlıoğlu Kanal İstanbul hakkında; "Kanal İstanbul Projesine geçiş garantili bir sistem getirmek, orada yatırım yapanların cebine vergilerle kaynak aktarmak anlamına geliyor" dedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, çevresel nedenlerle karşı oldukları bu projenin bir devlet projesi olmadığını, mega bir şehir projesi olduğunu ifade etti.

Tatlıoğlu, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Bu projenin kamu kaynaklarıyla finanse edilmesi veya geçiş garantili sistemle finanse edilmesi hak değil, adalet değil. Bu projede 1 milyon 670 bin metrekare imar alanı söz konusu, 30 milyon metrakare alan el değiştirmiş. Yaklaşık 800 milyar liralık değer artışı ortaya koyuyor. Dönümü 10 bin lira olan yerlerin, 1 milyon lira, sonra da 10 milyon liraya gidişi söz konusu. Bu projenin, buradaki ranttan finanse edilmesi doğru. Kanal İstanbul Projesine geçiş garantili bir sistem getirmek, orada yatırım yapanların cebine vergilerle kaynak aktarmak anlamına geliyor. Sayın Berat Albayrak'ın oradan arazi almış olması da bir ahlak meselesidir."

CHP’den dikkat çeken Kanal İstanbul açıklaması! 

 

 

 


Geri Dön