25 / 04 / 2024

İsmail Tüzgen kimdir?

İsmail Tüzgen kimdir?

Şehrin Geleceği, Geleceğin Şehri Kentsel Dönüşüm zirvesi konuşmacılarından İsmail Tüzgen kimdir? Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü Marmara ve Doğu Anadolu Bölgeleri şube müdürü İsmail Tüzgen kimdir?



İsmail Tüzgen kimdir?


İsmail Tüzgen, 1982 yılında Ankara’da doğdu ve eğitim hayatını yine bu ilde tamamlamıştır. 


İsmail Tüzgen, 2000 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümünde lisans eğitimine, 2003 yılında ise Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri (ODTÜ) (yandal) programına başladı. Her iki bölümü de başarıyla tamamlayarak 2005 yılında mezun oldu.


Şehir Plancısı ve CBS Uzmanı olarak 4 yıl özel sektörde çalışan İsmail Tüzgen, bu sırada Kayseri, Konya, Bursa, Kocaeli, Isparta illerinin Çevre Düzeni Planı, Nazım İmar Planı, Uygulama İmar Planı çalışmalarında görev aldı. 


2009 yılı sonunda Mülga Tarım ve Köyişleri Bakanlığı bünyesinde çalışmaya başlayan Tüzgen, Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli projesinde aktif görev yaptı. Bu sırada ATAUM tarafından verilen Avrupa Birliği Temel Eğitim Programına katıldı.


İsmail Tüzgen, 2010 yılında Çankırı Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğünde görev yapmaya başladı ve İskan Kanunu kapsamında yapılan çalışmaların yanında, Çankırı Valiliği bünyesinde oluşturulan inceleme komisyonunda da aktif olarak görev yaptı.


2011 yılında  Ankara  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde çalışmaya başladı. 2013 yılı başı itibariyle Bakanlık, Altyapı Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü Bünyesinde,  Marmara ve Doğu Anadolu Bölgelerinden sorumlu şube müdürü olarak görev yapmaktadır. Halen, Bakanlık bünyesinde Ağrı, Van, Erzurum,  İzmir  ve Erzincan illerinde kentsel dönüşüm projelerini yürütmektedir.


İngilizce bilen Tüzgen, evli ve 2 çocuk babasıdır.


Geri Dön