18 / 04 / 2024

Kazım Türker kimdir?

Kazım Türker kimdir?

2008 yılının Ankara vergi rekortmeni olmasıyla ün yapan patron Kazım Türker kimdir? Kazım Türker hangi işlere imza attı? İşte Türkerler Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker'in biyografisi...



Kazım Türker kimdir?

Kazım Türker, 1954 doğumlu. 2008 yılının  Ankara  vergi rekortmeni olmasıyla ile bilinen Kazım Türker, Türkerler Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı.


Beyaz eşya ticaretinden hazır giyime birçok sektörde faaliyet gösteren Türkerler Holding'in son yıllarda en hızlı büyüdüğü alan inşaat alanı oldu.

 

Türkerler İnşaat, halen İzmir'de Durmaz, İzka İnşaat ve Emlak GYO ortaklığıyla Park Yaşam Mavişehir projesini gerçekleştiriyor. 


Birçok Ankara merkezli müteahhit gibi medyada görünmeyi pek sevmeyen Türker, iş hayatına 1973'te Ankara'daki Anafartalar Çarşısı'ndaki 15 metrekarelik bir mağazada başladı.


İnşaat, enerji ve hazır giyim sektöründe faaliyet gösteren Türkerler Holding'in 2012 cirosu 500 milyon dolar, çalışan sayısı ise 3 bin 500. İnşaat mühendisi olan Türker, inşaatın yanı sıra enerji sektöründe önemli yatırımlara imza atıyor. 


Hidroelektrik, rüzgar ve jeotermalde 630 milyon dolarlık yatırımı halen sürmekte olan grup, 2014 sonuna kadar en az 250 megavatlık kurulu güce ulaşacak. 


Ağırlıkla inşaat ve konfeksiyon alanlarında faaliyet gösteren Türkerler İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker'in iş hayatı çok eskilere dayanıyor. 


Babası Yahya Türker, 1950'li yıllarda Ankara'nın en eski mağazalarından sayılan Türkerler'i Anafartalar Caddesi'nde kurdu. Kadın dış giyiminde Selen ve Seten markalarıyla çalışan Türkerler Grubu'nun, şu anda başkentte 5 ayrı mağazası bulunuyor. 


Ankara Bala kökenli Türker Ailesi, birikimini tekstil ve hazır giyim sektörleriyle sağladı. Başbakan'a yakın işadamlarından Remzi Gür'e ait Ramsey markalı ürünlerin bayiliğini de yapan Türker, izleyen yıllarda iş alanlarını büyüten Türkerler Grubu, lokomotif sektör olarak inşaatı seçti. 


Türkerler İnşaat, İzmir'de Durmaz, İzka İnşaat ve Emlak GYO ortaklığıyla Park Yaşam Mavişehir projesini hayata geçiriyor.



Astaldi ve Türkerler, Ankara'yı Cleveland yapacak!
Türkerker, dünyanın en büyük sağlık merkezini yapacak!



Geri Dön