26 / 04 / 2024

İsmail Uğur: Marmara Bölgesi'nde yatırım için en avantajlı kent Balıkesir!

İsmail Uğur: Marmara Bölgesi'nde yatırım için en avantajlı kent Balıkesir!

Balıkesir Sanayi Odası'nın 2 Mayıs 2013 tarihinde düzenlediği seçimde yönetim kurulu başkanlığına seçilen İsmail Uğur, son dönemde Balıkesir'in yerli ve yabancı yatırımcının gözde kentleri arasında yer aldığını belirtti.




Balıkesir Sanayi Odası, kente yerli ve yabancı yatırımcı çekmek için kolları sıvadı. Çinli yatırımcı Texhong'un yatırıma başladığı Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'ne gelmeleri için Harput Holding ve Eczacıbaşı yetkilileri ile gorusmelerini sürdüren oda yetkilileri, dünya ülkelerinin büyükelçilikleri ile de temaslarını sıklaştırdı. Kasım ayı sonunda Balıkesir Sanayi Odası'ndan bir heyet Almanya Sanayi ve Ticaret Odası'nın davetlisi olarak Balıkesir'i tanıtmak için bu ülkeye gidecek. 


Balıkesir Sanayi Odası'nın 2 Mayıs 2013 tarihinde düzenlediği seçimde yönetim kurulu başkanlığına seçilen İsmail Uğur, yerli, yabancı tüm yatırımcıları Balıkesir'e yatırıma davet ettiklerini belirterek, "İstanbul, Bursa,  İzmir  ve Gebze sanayiye doymuş durumda. Son dönemde Marmara Bölgesi'nde yatırım yapılabilecek en avantajlı şehir durumundayız. Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nde şu anda metrekare fiyatı 46 TL lirası peşin 52 TL'ye 1 yıl vadeli satışımız var. Yılbaşından sonra metrekare fiyatları artacak. Yerli , yabancı yatırımcıların bu fiyat avantajından faydalanmasını öneriyorum. Bize en yakın olan Bursa'da bile OSB arazi bedelleri 300 dolardan başlıyor. Bölgemizde yatırım için acele edilmesi gerekiyor. OSB'miz karma OSB statüsünde. 4,5 metrekare alanda kurulu OSB'mizi konum itibari ile 4-5 katına çıkartabilme imkanımız var. Hızlı trenin Balıkesir istasyonunun merkez durağının OSB olmasını planlıyoruz. Bunun ile ilgili girişimlerimiz mevcut. Ayrıca konteynır lojistik köy, stratejik konumu ve İzmit Körfezi Köprü geçişinin tamamlanmasıyla Balıkesir daha avantajlı bir konumda olacak" açıklamasını yaptı. 


İhracatı artırmalıyız 


Balıkesir Sanayi Odası'nın 2023 hedefinin kenti Türkiye'nin sanayi ve finans merkezi yapmak olduğunu kaydeden Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, "2023 yılında Türkiye'nin 500 milyar dolarlık ihracat hedefinde Balıkesir'in de kendisini geliştirerek mevcut ihracatı olan 500 milyon doları en az üçe katlamasını hedefliyoruz. Türk yatırımcılarının Balıkesir'de yatırım yapmaması büyük bir kayıp. Balıkesir'e son gelen yatırımlar ile birlikte çok fazla yan sanayi sektörü gelişecek. Balıkesir teşvik sisteminde 3'üncü ancak organize sanayi bölgeleri nezdinde 4'üncü teşvik bölgesi kapsamında yer alıyor"dedi. Balıkesir'in standartlarının yükseldiğinin ve son dönemde yabancı şirketlerin yatırım ilgisinin arttığını dile getiren Uğur, "Aile şirketi olan firmalarımızın artık kurumsallaşması gerekiyor. Son dönemde yabancı yatırımcıların ilgi odağı haline gelen kent sanayimiz giderek artan talep ile karşı karşıya. Çinli yatırımcı Texhong'un yatırıma başlamasının ardından son olarak da Harput Holding ile Eczacıbaşı ile yatırım görüşmelerimiz devam ediyor" diye konuştu. 


Son dönemde sanayicilerin ciddi boyutlara ulaşan ara elaman sıkıntısının çözümü için önemli adımlar attıklarını belirten Uğur, "Balıkesir OSB'de MEB destekli Endüstri Meslek Listesi kuruldu. Kurulan lisede önceliğimiz OSB'deki yatırımcıların ara eleman sıkıntısını giderebilmek. Bu liseye yeni açılacak olan bölümler için üyelerimize yönelik bir anket çalışması düzenledik. Bu anket ile ihtiyaç duyulan alanları tespit edip, lise müfredatına eklenmesini sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.



Dünya




Geri Dön