24 / 04 / 2024

Balıkesir OSB yatırım

Balıkesir OSB yatırım

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’ne 120 milyon Avro’luk yatırım yapacak olan Alman PD Grup’a Ankara’dan destek sözü çıktı.

Balıkesir OSB yeni sanayi parselleri yaratmak için bakanlığa başvuracak!

Balıkesir, Çin’den sonra Belçika ve Danimarka’nın da markajında. Halen 70 firmada 5 bin 500 kişinin istihdam edildiği Balıkesir OSB’de inşaat çalışmaları süren 25 firmanın da üretime katılması ile çalışan sayısının 7 bine çıkması bekleniyor.

İsmail Uğur: Marmara Bölgesi'nde yatırım için en avantajlı kent Balıkesir!

Balıkesir Sanayi Odası'nın 2 Mayıs 2013 tarihinde düzenlediği seçimde yönetim kurulu başkanlığına seçilen İsmail Uğur, son dönemde Balıkesir'in yerli ve yabancı yatırımcının gözde kentleri arasında yer aldığını belirtti.

Fahri Ermişler: Balıkesir'e yabancı yatırımcı gelmesi için çalışıyoruz!

Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, yabancı yatırımcıların Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi 'ne yatırım yapmaları için çalıştıklarını ve Sanayi Odası 'yla işbirliği içinde olduklarını söyledi.

Balıkesir OSB'ye yatırımcı akını!

Organize Sanayi Bölgesi, yerli ve yabancı yatırımcıların ilgi odağı oldu İsmail Uğur, organize sanayi bölgesine akın eden yerli ve yabancı firmaların yeni yatırımlar için projelerini sürdürdüklerini söyledi.

Eyüp Sabri Tuncer’den 100 dönümlük arazi üzerine 42.5 milyon Euro'luk yatırım!

Yeni bir tesis yatırımı düğmeye basan Eyüp Sabri Tuncer, Balıkesir’de 100 dönümlük arazi üzerinde toplamda 42.5 milyon Euro'luk yatırım yapmayı planlıyor. Paylaşılan detaylara göre söz konusu firma, yıllık 50 milyon litre etil alkol üretecek.

Havza OSB yatırımcılarına bedelsiz arsa tahsisi müjdesi!

Samsun Valisi Zülkif Dağlı yaptığı açıklamada "Bedelsiz arsa tahsisi başta olmak üzere Havza OSB'ye yatırım yapacak firmalar birçok avantaja sahipler" dedi.

Kozan OSB'ye yatırım talebi arttı!

Aralarında uluslararası firmaların da yer aldığı girişimciler, son bir yılda Kozan OSB'den yer almak için harekete geçti. Kozan OSB Bölge Müdürü Fatih Aydın, son yıllarda yoğun yatırım talebiyle karşılaştıklarına vurgu yaptı.

Tekirdağ Ergene'de OSB yatırım projesi kararı mecliste!

Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde OSB yatırım projesi yapılması kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li Aygun, konuyla  ilgili soru önergesi hazırladı...

OSB'lerde yatırımcılara emlak vergisi muafiyeti ve indirimli arsa tahsisi fırsatı!

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, organize sanayi bölgelerinin (OSB) yatırım teşvik avantajları ve bürokrasiden uzak "tek durak ofis" hizmeti anlayışıyla yatırımcılara önemli imkanlar sunduğunu vurguladı. 

Balıkesir OSB'de yeni sanayi parselleri bu yıl yatırımcıya sunulacak!

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi (BALOSB) Başkan Vekili Hüseyin Bekki, iki önemli otoyolun kavşağındaki Balıkesir'in yatırımlar için "yeni çekim merkezi” olduğuna dikkat çekti. Bekki, yeni sanayi parsellerinin bu yıl yatırımcıya sunulacağını belirtti.

Kahramanmaraş'ta sanayiciler yatırım için arazi arayışında!

Tekstil İhtisas OSB Başkanı Mahmut Arıkan, Kahramanmaraş'ta yatırım yapmak isteyen sanayicilerinin arazi bulamadığını dile getirdi. 

Bilecik Pazaryeri OSB'ye 4 firmadan 135 milyon TL'lik yatırım!

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde, 4 firma tarafından Organize Sanayi Bölgesi (OSB) alanına toplam 135 milyon TL'lik yatırım yapılıyor. 

OSB'lerin yatırım alma süreci Yatırımlarda Devlet Yardımları kararıyla hızlanacak!

"Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar"da yapılan değişiklik ile OSB'lerin yatırım alma süreci hızlanacak. OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, kararın OSB'lere can suyu olacağını belirtti...

Yayla Agro'dan Niğde OSB’de 400 milyon liralık yeni yatırım!

Ankara, Çankırı, Balıkesir ve Mersin’de fabrikaları Yayla Agro, Mersin'de yer bulamayınca, 400 milyon liralık yeni yatırım için Niğde'yi seçti.

OSB yatırımında 2 önemli karar!

OSB’de faiz desteği için asgari yatırım tutarı şartı kaldırıldı ve yatırıma başlama süresi 2 yıl olarak yeniden düzenlendi. EPDK sistem kullanım ve işletme bedellerini düşürdü.

OSB'lerin yatırım projelerine destek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca OSB'lere bankalardan yatırım projeleri için kullandıkları kredilere faiz desteği verilmesi mümkün olacak.

İnşaat sektörü doğru yatırım aracı olacak!

Simon-Kucher&Partners Direktörü Cem Balıkçıoğlu, normalleşme süreci ve sonrasına ilişkin, "Teknoloji olan ülkeler de elektronik ara malı ithalinin yükseleceğini öngörebiliriz. Benzer şekilde bir çok alt sektörü ile istihdam yaratabilecek inşaat sektörü de bazı ülkeler için doğru yatırım olacak" dedi

Balıkesir OSB yatırım Haberi

Balıkesir OSB yatırım

Alman PD Grup 120 milyon avroluk yatırımla Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nde cam elyaf, kompozit ve fiberglas üretecek. PD Grup yöneticileri yapacakları yatırım için Balıkesir'deki incelemeleri ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile birlikte Ankara'da temaslarda bulundular. Başkan Uğur, PD Grup yönetim Kurulu Başkanı Jürgen Preiss Daimler ve Yönetim Kurulu üyesi Joran Pfhul ilk olarak Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile görüştü. Bakan Zeybekçi'ye yapılacak yatırım hakkında bilgi sunan Başkan Uğur ve Daimler, Bakan Zeybekçi'den dev yatırım için destek sözü aldılar.


STRATEJİK YATIRIM DESTEĞİ

Alman Devi Preiss Daimler (PD Grup) yöneticileri ve beraberindekiler daha sonra Başbakanlık Yatırım Ajansı Yetkilileri ile bir araya geldi. Ajans yetkilileri Mustafa Rumeli, Fatih Altınyava, Muhittin Arslan ve Yunus Emre Ceylan ile birlikte toplantı yapan Alman yatırımcı...