19 / 04 / 2024

İSMEP'ten eğitime dev destek!

İSMEP'ten eğitime dev destek!

İstanbul Proje Koordinasyon Birimi, İSMEP kapsamında yıkılıp yeniden yapımını tamamladığı 28 okulu daha eğitimin hizmetine sundu. Eski okullarda 471 olan derslik sayısı da 1013'e çıktı...




Muhtemel afetlere karşı İstanbul'da başta okullar ve hastaneler olmak üzere yapıları yenilemek amacıyla oluşturulan İstanbul Proje Koordinasyon Birimi, İSMEP kapsamında yıkılıp yeniden yapımını tamamladığı 28 okulu daha eğitimin hizmetine sundu. Eski okullarda 471 olan derslik sayısı da 1013'e çıktı. 


İSTANBUL Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), İSMEP kapsamında 28 okulu yıkıp yeniden yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı'na teslim edilen okullarda 60 binden fazla öğrenci güvenle eğitimlerini almaya başladı. 


İstanbul İl Özel İdaresi İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremlerinin ardından 2006 yılında hayata geçirilen İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında, muhtemel afetlere karşı İstanbulda başta okullar ve hastaneler olmak üzere kamu binalarını yenilemeye devam ediyor. 


28 okul daha yenilendi Bu amaçla İPKB, İSMEP kapsamında yıkılıp yeniden yapımını tamamladığı 28 okulu daha eğitimin hizmetine sundu. Eski okullarda 471 olan derslik sayısı da 1013'e çıktı. 


4'ü Bayrampaşa, 4'ü Üsküdar, 3'ü Maltepe, 3'ü Kağıthane, 2'si Beşiktaş, 2'si Güngören, 2'si Eyüp, Tuzla, Sancaktepe, Bakırköy, Kadıköy, Güngören, Gaziosmanpaşa, Beyoğlu ve Beykoz'da l'er okul olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı'na teslim edildi. Okullarda yaklaşık 60 binden fazla öğrenci, güvenle eğitimlerini almaya başladı. 


Ayrıca, İSMEP projesiyle inşaatı tamamlanan depreme dayanıklı okul sayısı 791'e ulaştı. 1 milyonun üzerinde öğrenciyi güvenli binalara yerleştirmiş olmanın yamnda akıllı bina ve yeşil bina konseptiyle enerji maliyetlerini düşüren, bakım gerektirmeyen daha modern eğitim tesisleri gelecek nesillere de hizmet verecek şekilde tasarlanarak yapıldı. 


İSMEP kapsamında okulların yeniden yapım projeleri ile İstanbul'un eğitim kapasitesinin artmasına katkı da sağlanıyor. 


Milat


Geri Dön