29 / 03 / 2024

İspanya'da evini yüksek bedelle kiralayan ev sahibine 9 bin avro ceza!

İspanya'da evini yüksek bedelle kiralayan ev sahibine 9 bin avro ceza!

İspanya Barselona'da belediye, yüksek kira bedeli aldığı için bir ev sahibine toplamda 9 bin avro ceza verdi.



Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut krizinin ve yüksek, konut kiralarının önemli bir sorun haline geldiği İspanya'da, merkezi hükümetin dışında yerel yönetimler de bu konuyu çözüme kavuşturmak için harekete geçti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Katalonya özerk yönetiminde Eylül 2020 tarihinden itibaren yürürlükte olan yeni konut yasası gereği ilk ceza Barselona'da verildi.

Yaşanan son gelişmelere göre, Barselona Belediyesi, önceden 950 avroya kiraladığı bir konut için yeni kiracıdan toplam 1200 avro isteyen ev sahibine toplamda 9 bin avro ceza kesti.

İspanyol basınındaki haberlerde, mevcut yasayı ihlal eden evin sahibi şirketin, kiracıya para iadesi verdiği ve belediye tarafından kesilen cezaya da itiraz ettiği bildirildi.

İspanya da evini yüksek bedelle kiralayan ev sahibine 9 bin avro ceza!

Katalonya'da yapılan düzenlemelere göre, son beş sene içerisinde bir kira sözleşmesi varsa yenisinin de aynı tutarda olması gerekli. Yapılan yeni düzenleme, ihlal halinde 9 bin ila 90 bin avro ceza talep ediyor. 

Ülkede sol görüşlü olan iki siyasi partinin koalisyonundan meydana gelen  merkezi hükümette, İspanya'da bir ilk olacak konut yasası tasarısını 26 Ekim 2021 tarihinde Bakanlar Kurulu'nda kabul edip meclise gönderdi.

Konut yasası tasarısı gereği özerk yönetimlerin inisiyatifine bırakılarak kiraların kontrol altına alınması, boş konutların kira için teşvik edilmesi ve 18-35 yaş aralığındaki tüm gençlere toplamda 250 avroluk kira yardımı verilmesi hedefleniyor.

İspanya hükümetinden gençlere konut yardımı!


Geri Dön