19 / 04 / 2024

İspanya hükümetinden gençlere konut yardımı!

İspanya hükümetinden gençlere konut yardımı!

İspanya'da 18 ile 35 yaşları arasında olup senelik 23 bin 725 avrodan daha az kazanan gençlere iki sene boyunca aylık 250 avro konut yardımı verilecek.



Yaşanan son gelişmelere göre, İspanya'da sol koalisyon hükümeti aldığı kararla kültürel faaliyetler ve konut ve için gençlere para yardımı verileceğini duyurdu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İspanya Bakanlar Kurulu tarafından kabul edilen ve meclise gönderilen  yardımlarda en çok konut sahiplerine yönelik kararlar oldukça dikkat çekti.

Yeni yasa tasarısıyla, 18 ile 35 yaşları arasında olup senelik 23 bin 725 avrodan daha az kazanan gençlere iki sene boyunca aylık 250 avro konut yardımı verilecek.

İspanya hükümetinden gençlere konut yardımı!

Ayrıca ülkedeki yoksul ailelere de maddi durumlarına göre ödedikleri kira tutarlarının yüzde 40'ına kadar yardım yapılması planlanıyor.

Yeni yasa tasarısında konutlarını boş tutan ev sahiplerinin emlak vergisi oranlarının yüzde 150'ye kadar yükseltilmesi ve Barselona, Madrid gibi büyük kentler başta olmak üzere konut kiralarının çok fazla yükseldiği bölgelerde kira bedellerinin düşürülmesiyle ilgili maddeler de en fazla tartışılan konular arasında yer aldı.

 

İspanya’da devletten konut krizine çözüm!


Geri Dön