26 / 04 / 2024

İSPARK, denizde de otopark kuruyor!

İSPARK, denizde de otopark kuruyor!

İstanbul Otopark İşletmeleri Ticaret AŞ (İSPARK), denizdeki değnekçiliğe son vermek üzere tekne parklar kuruyor



Yapımı devam eden ilk tekne parklar önümüzdeki eylül ayında İstinye ve Tarabya'da açılacak. 388 kapasiteli yat ve tekne parklar için şu ana kadar 900 müracaat alındı.


İstanbul'da Paşabahçe, Beykoz, Kuruçeşme ve Bebek'in de aralarında bulunduğu 8 noktada daha tekne park yapmayı hedefleyen şirket, Boğaz'dan sonra, talebin olduğu Marmara ve Karadeniz'e de açılmayı planlıyor.


İstanbul'da deniz taşıtlarının düzensiz parklanmasına çözüm üretmek amacıyla İstinye ve Tarabya'da hayata geçirilecek 388 kapasiteli tekne park ünitelerinin yapımında son aşamaya gelindi.


Tekne parkların eylül ayı başında hizmete açılması beklenirken, tekne park noktalarında çevreyi kirleten unsurların ortadan kaldırılması, illegal kişilerin de etkisizleştirilerek, kayıt dışı ekonominin önüne geçilmesi hedefleniyor.


İSPARK TEKNE PARKLAR KURACAK


İstinye ve Tarabya'daki görüntü kirliliğini kaldırmayı, sahilleri temizlemeyi hedefleyen proje ile İstanbul halkının denizi daha çok kullanması da hedefleniyor.


Fiyat, Ataköy Marina'dan düşük olmayacak


Proje için Yıldız Teknik Üniversitesi ile çalışan İSPARK'ın tekne parklarına günlük giriş çıkışların yanı sıra aylık ve yıllık abonelikler de söz konusu olacak. Teknenin büyüklüğüne göre belirlenecek fiyat, Ataköy Marina'daki ücretlerden düşük olmayacak.


İstinye ve Tarabya'daki tekne parklardan teknesine binen bir kişinin, Boğaz'dan ister Marmara'ya isterse de Karadeniz'e bir anda açılabileceği ifade edilirken, tekne parklara gelen başvuruların genellikle yıllık abonelik şeklinde olduğu öğrenildi.


Burada daha önce hak sahibi olanlar ya da 10-20 yıldır Denizcilik İşletmeleri'nden belgelendirilmiş olanlara tekne parklarda öncelik verileceği, diğer başvurular için de noter huzurunda çekiliş yapılacağı bildirildi.


Geri Dön