26 / 04 / 2024

İSPARK katlı otoparklara elektrik şarj istasyonları kurmaya başladı

İSPARK katlı otoparklara elektrik şarj istasyonları kurmaya başladı

AB ülkelerinde 2035 yılından sonra dizel ve benzinli otomobil satışları yasaklanacak. Artık yollar elektrikli araçlara kalacak. İSPARK da şimdiden tedbir alarak şarj istasyonları için düğmeye bastı.



Artık benzin ve dizel gibi yakıtlarla çalışan, karbon salınımı yüksek otomobiller 2035 sonrasında AB ülkelerinde kullanılmayacak. Bu karar ile birlikte tüm dünyada elektrikli otomobillere hızlı bir dönüş yaşanacak. Bu da özellikle şarj istasyonu sorununu ortaya çıkaracak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi de bu ihtiyacı daikkate alarak, Elektrikli Araç Şarj İstasyonları Projesi’ni hayata geçirme kararı aldı. İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında görüşülen proje, büyük ilgi görerek katılımcıların oy birliğiyle kabul edildi. Toplantıya başkanlık eden İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, “Artık elektrikli araçlar yolların hakimi olacak. Yakıtta bir dönem kapanıyor. Aldığımız bu karar elektrikli araçların Şarj ihtiyacının karşılanmasında büyük rol oynayacak” şeklinde konuştu.

İSPARK katlı otoparklara elektrik şarj istasyonları kurmaya başladı

İSPARK Genel Müdür Yardımcısı Samet Aslan da ülkemizde elektrikli araç sayısının her geçen gün arttığına dikkat çekerek, “2030 yılında ülkedeki elektrikli araç sayısının yüzde 55’i İstanbul’da olacak. 7 yıl içerisinde kent genelinde yaklaşık 1 milyon adet elektrikli otomobil yollarda seyredecek” ifadesini kullandı.

Her 10 araca asgari 1 şarj soketine ihtiyaç olacağını belirten Aslan, İstanbul’da faaliyet gösteren benzin istasyonlarının günlük ortalama şarj kapasitesinin 400 araç olduğunu, ev ve iş yerlerinin elektrik altyapısının da araç şarjına uygun olmadığını söyledi.


 

 


 


 

 


Geri Dön