25 / 04 / 2024

İSPARK'tan 5 bin tekneye park yeri!

İSPARK'tan 5 bin tekneye park yeri!

İstinye ve Tarabya'da 400 tekne bağlama kapasitesiyle hizmet veren İSPARK, Beykoz, Paşabahçe, Bebek ve Kuruçeşme'de tekne park yapımı için gerekli tüm hazırlıkları tamamladı. Proje sonunda 5 bin tekneye park olanağı sağlanacak.




İstinye ve Tarabya'da hizmete açtığı tekne parkların ardından çalışmalarını yoğun şekilde devam ettiren İSPARK, Marmara ve Karadeniz kıyılarında yeni projeleri hayata geçirecek. İstinye ve Tarabya'da 400 tekne bağlama kapasitesiyle hizmet veren İSPARK yeni noktalarında tamamlanmasıyla 5 bin tekne ve yatın parklanmasına imkan sağlayacak. Deniz turizmi ve ticaretine katkı sağlayarak sektörün ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla yürütülen çalışmaların büyük bölümü tamamlandı. İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, 'İstinye ve Tarabya'nın ardından Beykoz, Paşabahçe, Bebek ve Kuruçeşme'de tekne park yapımı için gerekli tüm hazırlıkları yapıyoruz. Kısa zamanda hizmete açmayı planladığımız bu noktalarla yaklaşık 5 bin dolayında tekne ve yat kapasitesine daha sahip olacağız ' dedi.


ÇEVRE DOSTU YÜZER İSKELE


Deniz turizmi ve ticaretine katkı sağlayacak modern ve teknolojik tekne parklar özellikle güney sahillerine demirleyen yat ve teknelerin parklanması için alternatif bir yer olacak. Tekne sahipleri İstanbul'un güzelliğini Boğaz'ın iki inci koyunda teknelerini park ederek seyredebilecekler. Proje ile sahiller İstanbulluların kullanımına açılırken, deniz ve kıyı kirliliğinin de önüne geçilecek. 2014 yılının ilk yarısında bitirilmesi hedeflenen dört noktanın ardından Çubuklu, Kanlıca, Anadolu Hisarı, Çengelköy ve Arnavutköy'de tekne parkların yapımına başlanacak. Çevre dostu teknolojilerin kullanıldığı proje yüzer iskelelerden oluşuyor. Gerektiğinde başka bir alana taşınabilme özelliği de taşıyan sistemde çevreye zarar verecek unsurlar bulunmuyor.


Yıllık geliri 10 milyon


Otoparkçılık alanında yaptığı çalışmalarla niteliksiz işletmeciliği sonlandırarak gelirleri kayıt altına alan İSPARK denizdeki gelirleri de devlete kazandırıyor. İSPARK'ın işlettiği İstinye ve Tarabya'daki parklarda 1 yılda yaklaşık 5 milyon lira gelir elde edildi. Bu rakamın ticari ve turizm amaçlı yat ve teknelerle aynı zamanda kısa süreli ve günlük bağlama ile yılda 10 milyon liraya ulaşması bekleniyor. İstinye ve Tarabya'nın ardından 9 bölgede yapılacak tekne parklarla yasadışı toplanan gelirler kayıt altına alınarak yaklaşık 150 milyon lira gelir elde edilecek.




Yeni Şafak




Geri Dön