19 / 04 / 2024

Isparta Keçiborlu'ya 481 konutluk TOKİ projesi!

Isparta Keçiborlu'ya 481 konutluk TOKİ projesi!

Isparta Keçiborlu'da 2 bin konutluk kentsel dönüşüm hedefi gerçekleştiriliyor. TOKİ, bölgede Keçiborlu Belediyesi tarafından hazırlanan 481 konutluk proje inşa edecek.



Keçiborlu'da atıl kalan 78 bin metrekarelik eski kükürt sahası üzerinde ilçenin 2 bin konutluk kentsel dönüşüm hedefi doğrultusunda 'rezerv alanı' olarak kullanılacak bir  TOKİ  Toplu Konut Projesi'ne imza atılıyor. Keçiborlu Belediyesi tarafından hazırlanan 481 konutluk proje, TOKİ'ye ezber bozdurttu. 


Isparta Keçiborlu Belediyesi'nin Mimar Muhammed Uyar ile Prof. Dr. Ziya Gencel ve ekibine hazırlattığı TOKİ Toplu Konut Projesi, Isparta evi mimarisi ile modern mahalle kültürünü ön plana çıkarıyor. Proje alanının yüzde 24'ü yapı, yüzde 33 ise yeşil alan olacak. Yaya ve bisiklet yolları ile meydan ve alışveriş alanları da projede düşünüldü. 


Keçiborlu Belediyesi, Türkiye'de benzeri olmayan bir toplu konut projesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığıma ezber bozdurdu. Apartman tipi projeler ile toplu konut üretimine katkı sağlayan TOKİ'nin Keçiborlu'da uygulayacağı proje bu alanda yeni bir sayfanın açılmasına neden olacak. TOKİ'den alınan izinle Keçiborlu Belediyesi tarafından hazırlatılan proje, TOKİ'ye yeni bir vizyon çizdi. Keçiborlu'da atıl kalan 78 bin metrekarelik eski kükürt sahaları üzerinde tasarlanan TOKİ Konutları Projesi, Isparta evleri mimarisi ile modern mahalle kültürünü yansıtıyor. Projede sosyal donatı alanlarının zenginliği dikkat çekici. 


Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak, ilçe için geliştirilen toplu konut projesinin basit bir TOKİ uygulaması olarak algılanmaması gerektiğini söyledi. Hükümetin çıkardığı Kentsel Dönüşüm Yasası'nı hatırlatan AK Partili Belediye Başkanı Parlak, görev süresi içerisinde Keçiborlu'daki 2 bin yapıyı yıkıp, yeniden yapmayı hedeflediğinin altını çizdi. Eskiden kükürt sahası olarak kullanılan 78 bin metrekarelik alanda geliştirilen TOKİ Toplu Konut Projesi'nin Kentsel Dönüşümün 1.etabı olduğunu belirten Parlak, "burada rezerv alanı oluşturuyoruz. Amacımız Keçiborlu'yu yeniden inşa etmek. 2 bin konutu yenileme hedefimiz var. Bu hedef doğrultusunda kentsel dönüşüm ile TOKİ'yi bütünlüyoruz. TOKİ aracılığıyla eski kükürt sahasında 481 adet ev yapacağız. 


Bu projede 80 daire Keçiborlu Belediyesi'nin 401 daire de TOKİ tarafından satışa çıkarılacak. 2.etapta uygulayacağımız kentsel dönüşüm için bir rezerv alanı oluşturmuş olacağız. Halkımızı mağdur etmeden ilçemizi yenilemiş olacağız" diye konuştu. 


Keçiborlu'da 78 bin metrekarelik alan üzerinde uygulanacak TOKİ Projesi'nin sıradan bir proje olmadığının altını çizen Parlak, "TOKİ'yi projeyi kendimiz hazırlama noktasında ikna ettik. Keçiborlu Belediyesi olarak ilçemize özgün bir proje hazırladık. 78 bin metrekarelik alan üzerinde hazırladığımız TOKİ Projesi ile Ankara'ya gittik. TOKİ Başkanı projeyi çok beğendi, masasından kalkıp beni kucakladı. TOKİ şimdi projeyi iş programına aldı. Önümüzdeki günlerde projeyi ihaleye hazır hale getirip, dosyayı TOKİ Başkanlığı'na sunacağız. TOKİ de yapım ihalesine çıkacak. 481 adet daire yapılacak. Projemizde sosyal donatı alanlarına önem verdik. Modern bir mahalle kültürünü ön plana çıkardık. Isparta evi dolayısıyla Türkevi mimarisini önemsedik. Alışveriş alanları, mahalle meydanı, bisiklet, yaya ve taşıt yolları oluşturduk. Kapalı ve açık otoparklarımız var. Projemiz Türkiye'ye örnek oldu. TOKİ için yeni bir vizyon açıldı. Bu örnek projeyi Keçiborlu'da uygulamak bizim için büyük bir gurur. Destek olanlara teşekkür ederiz. Sayın Milletvekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç'e ve TOKİ Başkanımıza minnettarız" dedi. 

TOKİ'nin ihaleye çıkacağı Keçiborlu TOKİ Toplu Konut Projesi kapsamında 2+1, 3+1 ve 4+1 daireler inşa edilecek. 4'er katlı binaların altında kapalı otopark alanları oluşturuldu. 


Akdeniz Gazetesi 


Geri Dön