20 / 04 / 2024

Isparta Milli Emlak'tan satılık 23 gayrimenkul!

Isparta Milli Emlak'tan satılık 23 gayrimenkul!

Isparta Milli Emlak Müdürlüğü, Isparta ili, Merkez ilçesinde yer alan 23 gayrimenkulü satıyor...



Isparta Milli Emlak Müdürlüğü tarafından, Isparta ili, Merkez ilçesinde yer alan 23 gayrimenkul satışa sunuldu. Gayrimenkullerin 09:00'da gerçekleştirilecek.

İlan metni:

Isparta Milli Emlak tan satılık 23 gayrimenkul!

Isparta Milli Emlak tan satılık 23 gayrimenkul!

Isparta Milli Emlak tan satılık 23 gayrimenkul!

1) Yukarıda tabloda (A) kısmında belirtilen taşınmazların satışına, (B) kısmında belirtilen taşınır malların satışına, (C) kısmında belirtilen taşınmazın kiraya verilmesine ve (D) kısmında belirtilen taşıtların satışına ilişkin ihaleler karşılarında belirtilen tarih ve saatlerde Isparta Milli Emlak Müdürlüğünde toplanacak Komisyon huzurunda 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45 inci maddesi uyarınca Açık Teklif Usulü ile yapılacaktır.

2)   İhaleye katılacakların yasal yerleşim yeri sahibi olmaları ve ihale saatine kadar İhale Komisyonu Başkanlığına;
a) Tebligat için Türkiye’de gösterilecek adres beyanını,
b) Gerçek kişilerin T.C Kimlik numarasını,  tüzel kişilerin ise vergi kimlik numarasını,
c) Geçici teminata ait belgeyi, (Mevduat veya katılım bankalarınca verilen teminat mektupları dışındaki teminatların istekliler tarafından Defterdarlık  Muhasebe Müdürlüğü veznesine yatırılması yasal zorunluluktur.)
ç) Özel hukuk tüzel kişilerinin, yukarıda belirtilen şartlardan ayrı olarak, idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından yahut benzeri meslekî kuruluştan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş vekâletnameyi,
d) Kamu tüzel kişilerinin, yukarıdaki (a) ve (c) bentlerinde belirtilen şartlardan ayrı olarak tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belgeyi vermeleri,
e) Gerçek şahıslar adına vekâleten katılacakların noter tasdikli vekâletnameyi,
vermeleri gerekmektedir.

Isparta Milli Emlak tan satılık 23 gayrimenkul!

3) Posta ile yapılan müracaatlarda ihale saatinden sonra gelen teklifler kabul edilmez.

4) Satışı yapılacak taşınır ve taşınmazlar ile kiralaması yapılacak taşınmaza ait  şartnameler mesai saatleri içerisinde Isparta Milli Emlak Müdürlüğünde ücretsiz olarak görülebilir.

5) Talep edilmesi halinde taşınmazların satış bedelinin en az dörtte biri peşin, kalanı en fazla iki yılda ve 8 (sekiz) eşit taksitle, kanunî faizi ile birlikte ödenebilir. Araç ve taşınır satış bedelleri ihalenin onaylanmasına ilişkin kararın müşteriye tebliğ tarihinden itibaren onbeş gün içinde peşin olarak ödenir. Kira bedeli ise ihalenin onaylanmasına ilişkin kararın müşteriye tebliğ tarihinden itibaren onbeş gün içinde kira bedelinin dörtte biri peşin olarak, kalanı ise üçer aylık dönemler hâlinde üç eşit taksitle, müteakip yıllar kira bedelleri ise, üçer aylık dönemler hâlinde dört eşit taksitle ödenir.

6) 4706 sayılı Kanun uyarınca taşınmazların satış bedelleri, KDV ile diğer vergi, resim ve harçlardan müstesna ve 5 (beş) yıl süre ile emlak vergisinden muaftır. Ancak, kiralama, araç ve taşınır mal satış bedelleri üzerinden Damga Vergisi, ayrıca araç satış bedelleri üzerinden kanunda belirtilen oranda KDV alınacaktır.

7)  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Yönetmeliğinin 7'nci maddesinin birinci fıkrası gereğince taşınmaz satış bedelinin; 5 milyon TL’ye kadar olan kısmı için % 1 (Yüzde bir), 5 milyon TL’den 10 milyon TL’ye kadar olan kısmı için % 0,5 (binde beş), 10 milyon TL’yi aşan kısmı için % 0,25 (on binde yirmibeş) oranında ayrıca döner sermaye ücreti ödenmesi gerekmektedir.

8) Haklarında ihaleden yasaklama kararı bulunan kişiler ihalelere katılamazlar. Bu kişilerin ihalelere katılması ve üzerlerinde ihale kalması halinde ihale iptal edilecektir.

9) İhaleye katılacakların HES Kodunun bulunması, bina içerisinde maske kullanmaları ve sosyal mesafe kurallarına uymaları zorunludur.

10) Komisyon ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

11) İhaleye ilişkin detaylı bilgilere www.milliemlak.gov.tr internet adresinden de ulaşılabilir.


Geri Dön