24 / 04 / 2024

Isparta Süleyman Demirel OSB kamulaştırmaları TBMM'de!

Isparta Süleyman Demirel OSB kamulaştırmaları TBMM'de!

MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan, Isparta Süleyman Demirel OSB'nin ikinci etabı için yapılan kamulaştırmaları, Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'ye sordu..



Isparta Süleyman Demirel OSB kamulaştırmaları TBMM de!


MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan, Isparta Süleyman Demirel OSB'nin ikinci etabı için yapılan kamulaştırmaları TBMM gündemine taşıdı. Konu ile ilgili soru önergesi hazırlayan Okutan sorularını Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'ye iletti.


Okutan önergesinde "Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi’nin ikinci etabı için kamulaştırma çalışmaları başlatılmış ve kamulaştırma alanında bulunan Koçtepe köyü sakinlerinin tepkisi basına yansımıştır." diyerek 5 soru sordu.


Okutan'ın soruları


1- Sulu ve kuru tarım yapma imkânı bulunan Koçtepe köyündeki yaklaşık 490 hektar alanın korunarak, Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi ile Burdur gölü arasında kalan tarım dışı arazinin kamulaştırılması suretiyle, hem köylülerin mağduriyeti, hem de bölgenin ihtiyacı olan sanayi bölgesinin genişlemesi mümkün değil midir?


2- Kamulaştırmadan birinci derecede etkilenen ve mağdur edildiklerini beyan eden Koçtepe köylüleri başta olmak üzere ilgili taraflarla yapılmış bir toplantı, görüşme veya yazışma var mıdır? Varsa köylülerin itirazları neden dikkate alınmamıştır?


3- Başta Koçtepe köyü sakinleri olmak üzere kamulaştırmadan dolayı mağdur olanların mağduriyetinin giderilmesine yönelik ne gibi tedbirler alınmıştır?


4- Bahse konu Koçtepe köyündeki tarım arazilerinin tarıma elverişli olmadığına dair bir rapor var mıdır? Varsa hangi kurum veya kuruluş tarafından düzenlenmiştir? Şayet rapor varsa rapora itiraz edilmiş midir? İtiraz edilmişse süreç ne aşamadadır?


5- Tarım arazilerinin yapılaşmadan korunması yönünde çok sayıda mevzuat düzenlemesi çıkaran Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımdan bu kamulaştırmaya ilişkin bir görüş alınmış mıdır? Alınmışsa Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın görüşü ne yöndedir.




Geri Dön