19 / 04 / 2024

Süleyman Demirel OSB'nin kamulaştırılmasına tepki!

Süleyman Demirel OSB'nin kamulaştırılmasına tepki!

Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi’nin ikinci etabı kamulaştırılıyor. Koçtepe sakinleri kamulaştırmaya tepki gösterdi.



Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi’nin ikinci etabı için kamulaştırma çalışmaları başladı. Ancak Koçtepe Köyü sakinleri bu kamulaştırmaya tepkili. Tepkinin nedeni ise köy halkına ait 490 hektar alanın bu kamulaştırma içine alınması. Kamulaştırmayı istemediklerini belirten köy sakinleri, “Biz burada hem sulu hem de kuru tarım yapıyoruz. O nedenle arazilerimize inşaat yaptırmak istemiyoruz” dediler.


TARIM YAPMAK İÇİN KAMULAŞTIRMAYI KABUL ETMİYORUZ

Kamulaştırmaya köy halkı olarak karşı olduklarını belirten Koçtepe Köyü Muhtarı Ümit Yıldırım, “Devlet kamulaştırma için kağıtlarını bize yolladı. Ama biz kamulaştırmaya köy olarak karşıyız. Biz tarım alanlarımızı tarım alanı olarak kullanıyoruz. Tarım alanları için yaptığımız ilk itiraz kabul oldu ve tarım alanı olarak kaldı. Fakat Organize Sanayi Bölgesi hiç durmadı ve kamulaştırma istedi. Sonuçta tarlarımızın tarıma elverişsiz olduğuna dair raporu gördüm. Fakat burası tarıma elverişli olduğunu biliyoruz. Biz de köy halkı olarak tarım yapmak için kamulaştırmayı kabul etmiyoruz. Atalarımızdan kalan  ve yokluk zamanlarda aldığımız bu arazileri vermek istemiyoruz. Başka kırsal alanda bu yapılsın” dedi.


KÖYÜMÜZÜN YÜZDE 80’İ BU ARAZİLERDEN GEÇİMİNİ SAĞLIYOR

Köy sakinleri de tepkilerini şöyle dile getirdi: “Köyümüzün yüzde 80’i bu arazilerden geçimini sağlamaktadır. Bu araziler inşaat alanına verildiği takdirde köyümüzün yüzde 80’inin göç etme olasılığı vardır. Bu nedenle biz köyümüzün arazisini herhangi bir inşaat alanına verme taraftarı olmadığımızı devlet büyüklerimize bildiriyoruz.


Atamızdan kalan 3-5 dönüm yerimiz var. Satıldığı zaman buradan gelen para ne yatırım yapar, ne arsa ne de ev alır. Ne yapacağız? Ya borcumuz varsa oraya yatıracağız ya da çocuklarımıza harcayacağız. Para 3 günde bitecek. Ama arazi gidiyor. Biz bu kamulaştırmaya karşıyız.

Burada arazilerin organize sanayi bölgesine gitmesini istemiyoruz. Üst tarafta asfalt, alt tarafta organize sanayi olacak. Biz ne yapacağız? Tarım yoksa bu köyde durmamızın anlamı yok. 


Köylü olmasa olur mu? Bu arazi gibi bir arazi bulamayız.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız yıllardır bu konuda hassas. Tarım arazilerinin yapılaşmaya açılmasına son derece karşı birisi. Sayın bakanımız Faruk Çelik’in bu konuya çözüm getireceğine inanıyorum.”



Nokta Gazetesi 


Geri Dön