26 / 04 / 2024

Süleyman Demirel OSB'nin istihdam hedefi 5 bin kişi!

Süleyman Demirel OSB'nin istihdam hedefi 5 bin kişi!

İsparta Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) yüzde 65'ini, başka illerden gelen sanayicilerin doldurduğunu dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabulut, "İsparta OSB'ye Ispartalı sanayicilerin sahip çıkmasını istiyoruz" dedi...



İsparta Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) yüzde 65'ini, başka illerden gelen sanayicilerin doldurduğunu dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabulut, "İsparta OSB'ye Ispartalı sanayicilerin sahip çıkmasını istiyoruz" dedi. 


Karabulut, OSB'nin yüzde 95 dolulukla faaliyet gösterdiğini belirterek, son üç aylık dönemde yaklaşık sekiz parselin satışa sunulduğunu söyledi. İki tanesi büyük, üç tanesi ise küçük olmak üzere toplamda beş parselin bulunduğunu dile getiren Karabulut, "Bu yerlerin iki tanesi için yurtdışı kökenli firmalarla görüşmelere devam ediyoruz. Bu yıl sonuna kadar yüzde 100 doluluğa ulaşması için program yaptık. Şu anda 83 parsel üzerinden çalışıyoruz. Fakat bunların bazılarını birleştirmek bazılarını da ayırmak suretiyle, parsel sayıları değişebiliyor. İşletmeye geçen toplam 57 firma bulunmakta. Bu firmalar ise 2 bin 500 kişiye istihdam sağlamaktadır. Karma bir OSB'ye sahibiz" diye konuştu. 


Bölgeye 10 sanayiciyi daha dahü etmeleri halinde, 5 bin kişiye istihdam sağlayacaklarım anlatan Karabulut, şöyle devam etti: "Bu durumda ek 2 bin 500 kişiye daha istihdam sağlamış olacağız. Önümüzdeki yılın sonunda bölgemize gelecek olan firmaların yüzde 50'si faaliyete başlamış olacak. Yönetim olarak sözleşmeleri uzun vadeye yaymadan ilk altı6 ay içinde inşaata başlamayacak firmalara parsel vermiyoruz." Bu bölgeye yatırım yapılması için uzun vadeli arsa satışları ile yatırımcılara destek olduklarını söyleyen Karabulut, şu ifadeleri kullandı: "Sanayicilerin bu rakama bu vadede başka hiçbir yerde yer bulma şansları yok.


Bölgemize son olarak ambalaj, gıda, mermer ve ziraat üzerinden yatırımcılar geldi. Yeni yapılan şehir ve mevzi imar planlarında yönetim olarak taleplerimizi yazdık. Yeni çıkacak projelerimizi yeni yapacağımız genişletme planlan içinde değerlendireceğiz." Yüzde 100 dolulukla faaliyet gösteren, kendi şartlarını kendisi çevirebilen, sosyal projelere açık, insanları mutlu edecek barınakları olan, düzgün işleyen bir organize sanayi hedeflediklerini anlatan Karabulut, "OSB yönetimi olarak, 1 milyon dolarlık bir cami projemiz var. Projenin yüzde 60'ını tamamladık. Önümüzdeki altı ayda bitmiş olmasını planlıyoruz. Caminin hemen önüne sosyal proje aktiviteleri yapacağız. Orada bütün sanayicilerin ürünleri sergileyebilecekleri hatta perakende satış yapabilecekleri dükkanları olacak. 100 dekar civarında parsel üzerine yapacağız" dedi. Karabulut, "Bölgenin aylık elektrik tüketimi 850 milyar civarında. Biz elektriği en ucuz kullandıran bir OSB'yiz. Fakat ne yazık ki şu anda Ispartahların elinden çıkmak üzere. Yüzde 65'ini başka illerden gelen sanayiciler dolduruyor. İsparta OSB'ye Ispartalı sanayicilerin sahip çıkmasını istiyoruz" şeklinde konuştu. 


Dünya Gazetesi 


Geri Dön