20 / 04 / 2024

Isparta'da konut sorunu var!

Isparta'da konut sorunu var!

Isparta Milletvekili Bilgiç, bölgedeki projeleri ve yatırımları anlattı. Isparta'da konut sorunu olduğunu söyleyen Billgiç, 13 milyon TL'lik Gölcük Projesi'nin ihaleye çıkacağını müjdeledi.



Isparta Milletvekili Bilgiç, yıllardır beklenen Gölcük Projesi'nin geçtiğimiz hafta yapılan ihale ile hayata geçirileceğini müjdeledi. Gölcük'ün Euro Park statüsündeki tabiat parkı haline getirilmesi için 13 milyon TL'lik yatırım yapılacağını açıklayan Bilgiç, "Abant'ı geçeceğiz" dedi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, Basın Kulübü'nde 16 Nisan Halk Oylaması'nın istikrar açısından önemli olduğunu söyledi. Türkiye'de istikrarın devam etmesi için 'evet' kararının çıkması gerektiğini belirten Bilgiç, istikrar ortamı sayesinde Isparta'da çok önemli yatırımları hayata geçirdiklerini, yeni projeleri programladıklarını anlattı. İl Özel İdaresi'nin hizmet sahası içerisindeki yatırımları ve projelerinden bahseden Milletvekili Bilgiç, köylerde hizmet çeşitliliği yaşandığını söyledi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Zadeoğlu ve çalışanlarına teşekkür eden Bilgiç, şöyle konuştu:


105 PROJE İÇİN 10 MİLYONLUK KÖYDES ÖDENEĞİ

Muhtarlarımızla biraraya geliyoruz. Köylerimizin sorunları ve beklentilerini konuşuyoruz. Aynı zamanda 16 Nisan'da 'neden evet' denmesi gerektiğini konuşuyoruz. Son dönemde köylerimizin İl Özel İdaresi'nden aldığı hizmetler çok memnun edici. Her gün ihtiyaçlar değişiyor, yeni ihtiyaçlar devreye giriyor. Bizler de yeni ihtiyaçların tamamına cevap vermeye çalışıyoruz. İl Özel İdaremiz Genel Sekreteri ve çalışanlarına özel teşekkür ediyorum. 10 milyon TL'lik KÖYDES kaynağı ayırdık. 105 proje uygulayacağız. AK Parti dönemine baktığınız zaman önemli yatırımlar gerçekleştirildi. Melikler Köprüsü yapıyoruz. 42 metrelik kirişler yerleştirilmeye başlandı.


ASFALT İÇİN 50 MİLYON TL KAYNAK AYRILDI

Bu yıl sadece 205 km. sıcak asfalt yapmıyoruz. Bunun yanında da 200 km. sahil kaplama yapacağız. Bunun için 50 milyon TL'lik kaynak ayırdık. Bunların ihalelerine başladık. 1.etapta Güneykent yolunda sıcak asfalt çalışmasını başlattık. İlgili kaymakamlıklara aktarılıyor ve ihaleler yapılıyor. Bütün köy grup yollarımızı tamamlayacağız. 400 km'nin tamamını sıcak kaplama yapacağız.


52 KÖYE GÜNEŞ PANELİ

Köylerde hizmetler çeşitleniyor, farklılaşıyor. Güneş panelleri döşüyoruz. 23 tanesini yaptık. 72 köyümüz güneş paneli istiyor. Köylerimiz içme suyu için ihtiyacı olan elektrik enerjisini kendisi üretecek. 52 köyümüze güneş panellerimizi kazandırmış olacağız. Çocuklarımızı düşünüyoruz çocuk oyun alanları yapıyoruz. Hem merkezde hem köylerimizde 170 okulumuzun tadilatını yapıyoruz. Bizim bunun için bütçeden ayırdığımız rakam 7 milyon TL.


2 İLÇEYE HÜKÜMET KONAĞI

Özel İdare farklı hizmetlere de imza atıyor. Keçiborlu'da, Gönen'de hükümet konakları yapılıyor. Bunları Isparta'ya kazandıran kurum İl Özel İdaresi. Gönen Hükümet Konağı inşaatı bitmek üzere. Süleyman Demirel Kongre Merkezi kötü bir haldeydi restorasyonu yapıldı ve hizmete açıldı. Isparta'nın önemli ihtiyaçlarından birisiydi, çağdaş ve medeni görünüme kavuşturuldu.


DAVRAZ'A 40 MİLYONLUK YATIRIM

Davraz'ı gerçek anlamda bir spor merkezi haline getirmek istiyoruz. Vatandaşlarımızın geldiğinde çok daha geniş imkanlardan yararlanmalarını sağlayacak yeni projeler hazırladık. 40 milyon TL'lik bir yatırım. İnşallah ihalesi önümüzdeki günlerde yapılacak."


VATANDAŞA ÇİVİ ÇAKTIRMIYORLAR

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bilgiç, Eğirdir Gölü etrafında kuşaklama projesinde ısrarcı olduklarını söyledi. Büyük bir projenin peşinde koştuklarının altını çizen Bilgiç, şöyle devam etti: "Kuşak kanalizasyon projesini yapacağız. 4 ilçe, 81 yerleşim biriminden bahsediyoruz. Tek kuşakta kanalizsayonun toplanması ve önüne arıtmasının yapılmasından bahsediyoruz. Büyük bir proje. Biz bunu gerçekleştireceğiz. Sadece suyu korumak için değil. O havzadaki vatandaşların rahata kavuşması için yapacağız. Gölü kirleteceksiniz diye çivi çaktırmıyorlar. Isparta-Konya arasında duble yol yapmak için DSİ ile güzergah tartışması yapıyoruz. Bize müsaade etmiyorlar. Bize bir güzergah gösteriyorlar maliyeti 1.4 milyar TL. Olmaza sürüyorlar. Kuşak kanalizasyon projesi bize herşey için lazım. Herşeyden önce orada benim yaşayan onbinlerce vatandaşımızın rahatı ve huzuru için gerekiyor. Bunun yolu istikrardan geçer. İstikrar olduğu müddetçe biz gösterdik ki her şey yapılır.


KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETEN SULAMA REHABİLİTASYONU

Kapalı devre sulama ve arazi toplulaştırma projeleri. Şu anda 5 arazi toplulaştırma projesi Kalkınma Bakanlığı'nın onayına sunuldu. Yüksek Planlama Kurulu'nda görüşülecek. Şarkikaraağaç var, Gelendost var, Senirkent var, Atabey ovası var. Bunun yanı sıra 5 tane kapalı devre sulama sistemi projesi var. Senirkent Sulama Birliği yatırması gereken peşinatı yatırdı, YPK'da imza aşamasında. Aynı şekilde Şarkikaraağaç ovası sulaması onay aşamasında.


5 ovanın sulama projesi 800 milyon ile 1 milyar TL arasında bir yatırım. Bunların takibini yapıyoruz. Hepsini hızlı bir şekilde 2 sene içerisinde tamamlanacağız. Bu son derece önemli. Biz bir tarım şehriyiz. Unutmamalıyız. Su son derece kıymetli. Vahşi sulama olsun, açık kanal sistemleri olsun ciddi manada su kayıpları ve enerji maliyetleri var. Kapalı devre sulama sistemlerine güneş enerji panallerini de dahil ettik. Kendi elektriğini üreten, vatandaşa yük çıkarmayan bir kapalı devre projesi olacak. Proje bana ait. Kalkınma Bakanlığı geri duruyordu. Bununla ilgili yasal düzenleme var. O düzenlemeyi 16 Nisan'dan sonra yapacağız ve proje güneş enerji sistemleri ile birlikte devreye girmiş olacak. Enerjisini kendisi üretecek."


EĞİTİMDE BÜYÜK YATIRIMLAR

Isparta Milletvekili Blgiç, eğitimde kalitenin artırılması için fiziki imkanların artırıldığını söyledi. Bugüne kadar 67 okul inşa edildiğini kaydeden Bilgiç, "Eğitimde kalite için fiziki imkanları artırıyoruz. Bu güne kadar 67 okul yaptık, 907 derslik. 6 adet öğrenci pansiyonu yaptık. 10 adet spor salonu inşa ettik. 3 adet atölye yaptık. Toplamda 114 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirdrik. Devam eden yatırımlar 35 milyon TL'lik. İhalesini hazırladıklarımız var, 36 milyon TL. Yeni yatırım planına dahil edilen projelerimiz var , 16.2 milyon TL'lik" dedi.


HALIKENT LİSESİ YIKILIYOR

Halıkent Lisesi binasının yıkılacağını müjdeleyen Bilgiç, "Eski Halıkent Lisemizin yıkımına başlıyoruz. 24 derslikli bir ortaokulun yatırımına başlıyoruz. Halıkentli hemşehrilerimize hayırlı-olsun diyorum. 2017'de devam eden Çünür'de 24 derslikli Meslek Lisesi var, Modernevler'de 24 derslikli ortaokul inşaatı devam ediyor. TOBB Meslek Lisesi'nin atölye binasını hayata geçiriyoruz. Şarkikaraağaç'ta 16 derslik Kız Meslek Lisesi yapıyoruz. Onun dışında 100 öğrencilik pansiyonu kazandırıyoruz" diye konuştu.


SDÜ ARTIK BİR DEV

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Bilgiç, Isparta'ya mutlaka ikinci üniversiteyi kazandıracaklarını da söyledi. SDÜ'ye bugüne kadar 523 milyon TL'lik yatırım yapıldığını açıklayan Bilgiç, şu açıklamalarda bulundu: "SDÜ bizim en önemli değerlerimizden birisi. Bugün Türkiye'nin en güçlü üniversitelerinden birisi. 103 ayrı brimimiz var. Bir dev. Bugüne kadar üniversitemize 3.1 milyar TL'nin üzerinde para aktardı. 2.6 milyarı cari harcamalar için. Ama yatırımlar için 523 milyon TL göndermişiz. Büyük mücadele içerisinde bunun büyük bir bölümünü ek ödenek olarak aktardık. Önemli yatırımlar gerçekleştirdik. Fakülte binaları yaptık. Tıp Fakültesi'nde yatırımlarımız oldu. Spor salonu, olimpik yüzme havuzu gibi. Kadın Doğum Hastanesi yapıyoruz. İş bunla bitmiyor. Biz 2.üniversiteyi en kısa süre içirisinde Ispartamıza kazandırıyoruz. Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza verdikleri desteklerden ötürü teşekkür ediyoruz. Sağlık Bilimleri Üniversitesi olarak yeni baştan yapma hedefimiz var.


KYK'YA 22 BİN KAPASİTE İLAVESİ

Isparta'nın sosyal, fiziki, sportif, kültürel altyapısı bu kadar öğrenciyi kaldırmaya müsait değil. Konut problemleri var. İl Özel İdaremiz tarafından 5 bin kişilik yurt yapılıyor. 4 bin kişilik AKFEN tarafından yapılan bir yurdumuz var. 3 bin kişilik bir yurdun ihalesini bu yıl yapacağız. 2018'de ilave 10 bin kişilik yurt yapacağız. Merkezde kapasitemizi 27 bine çıkarmayı düşünüyoruz. İlçelerimizde de yapacağız. Şu anki kapasitemiz 5 bin, 22 bin ilave ediyoruz. 2017'de bitecek kapasite 9 bin öğrencilik. Bu da bütün şehri rahatlatacak, öğrencilerimizi de rahatlatacak." Milletvekili Bilgiç, sağlık alanında da büyük yatırımlara imza atıldığını söyledi. Eğirdir'e devlet hastanesi yapılacağını müjdeleyen Bilgiç, "Şehir Hastanesi, Yalvaç Devlet Hastanesi, Şarkikaraağaç Devlet Hastanesi, Uluborlu Devlet Hastanesi, Senirkent Devlet Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Sağlık Müdürlüğü Hizmet binası yatırımlarını gerçekleştirdik. Sütçüler ve Keçiborlu Devlet Hastaneleri devrede. En önemlisi Eğirdir'de 75 yataklı yeni bir devlet hastanesi yatırım programına alındı. 112 istasyonları yapıyoruz. 6 tane istasyon yapacağız. Bir tanesini de Davraz'da yapacağız. Sağlık hizmetlerinde Isparta, Türkiye'de birinci sırada" dedi.


GÖLCÜK'E 13 MİLYONLUK YATIRIM

Milletvekili Bilgiç, Gölcük'te 13 milyon TL'lik ihale gerçekleştirildiğini açıkladı. Gölcük'ün Abant'ı geçeceğini iddia eden Bilgiç, "Milli Parklar üzerinden şu ana kadar Isparta'da 9.3 milyon TL'lik yatırım yapmışız. Gölcüğe son 3 yılda 6.5 milyon TL'lik yatırım yaptık. Gölcük'te yeni bir ihale yaptık. 13 milyon TL'lik yatırım yapılıyor. Abant'ın önüne geçeceğiz. Abant'tan çok daha muhteşem tabiat parkını Ispartamıza kazandırıyoruz. Büyük bir kır restoranı yapıyoruz. 15 adet kır evi yapılacak. Piknik alan düzenlemeleri yapılacak. Masal Parkı yapılacak. Çocuk oyun parkları olacak. Rekreasyon alan düzenlemeleri, günübirlik alanlar. 4 bin kişilik bir alan oluşturulacak. 1000 araçlık otopark olacak. Futbol sahaları, tenis sahaları, zipline yapıyoruz. Dünyada sayılı bir tesis. Bir yamaçtan diğer yamaca kayarak gidecekler" diye konuştu.



Mat Haber 


Geri Dön