28 / 03 / 2024

Isparta'da üçüncü otoparkın yapımı başlıyor!

Isparta'da üçüncü otoparkın yapımı başlıyor!

Isparta belediyesi önünde bulunan ve yer altına üç kat olarak inşa edilen otoparkın ilk katı tamamlandı. Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın çalışmaları yerinde inceledi.



Isparta belediyesi önünde bulunan ve yer altına üç kat olarak inşa edilen otoparkın ilk katı tamamlandı.


Çalışmaları yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, belediye tarafından projesi hazırlanan otoparkın çok fonksiyonlu olarak düşünüldüğünü ve otopark ile şehirde park sorununun ortadan kaldırılacağını belirtti. Belediye Meclisi’nin aldığı karar gereğince yeni yapılan konutlarda otopark zorunluluğunun da getirildiğini belirten Başkan Günaydın, “Belediye olarak inşasına devam ettiğimiz otopark, tüm normlara uygun yapılıyor. Depreme dayanıklı yapılıyor. Otopark içerisinde 8 metre uzunluğunda yollar bulunuyor" dedi.


Belediye önü yer altı otoparkı ile 189 araç kapasitesine çıkarılan, yenileme ve restorasyon çalışmalarının devam ettiği Halı Sarayı altında bulunan otoparkta da çalışmaların devam ettiğini aktaran Başkan Günaydın, üçüncü otoparkın ise Çelebiler Mahallesi’nde yapılacağını söyledi. Isparta’da altyapının tamamlandığını ve bunun ardından da yer altı otoparklarının yapımına geçildiğini kaydeden Başkan Günaydın, “Altyapı çalışmalarımızı gerçekleştirmek ve sonuca ulaştırmamızın bir nedeni de yer altı otoparklarımızı yapabilmekti" dedi.


Şehirde dördüncü otoparkın yapımı için de projelerinin hazır olduğunu kaydeden Başkan Günaydın, "Tüm Ispartalılara ve müteahhitlerimize duyuruyorum. Hangi projemize başladıysak hepsinin parası blokelidir. 250 kilometre altyapı ve 200 kilometre yol yapan bir belediye olarak bu otoparklarımızı da yapacağız" açıklamasını yaptı.


Afyon Hisar Gazetesi


Geri Dön