27 / 04 / 2024

Isparta'daki öğrenci yurdunun yol teklifi meclisten geçti!

Isparta'daki öğrenci yurdunun yol teklifi meclisten geçti!

Belediye Meclisi'nin Aralık ayı son toplantısında sürpriz bir karara imza atıldı. Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, planda olmayan yolun imar planına işlenmesi teklifinin kabul edilmesini sağladı.



Belediye Meclisi'nin Aralık ayı son toplantısında sürpriz bir karara imza atıldı. Daha önce İl Özel İdaresi'nin imar değişikliği, arsa ifrazı ve çap başvurularını reddeden söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu kez planda olmayan yolun imar planına işlenmesi teklifinin kabul edilmesini sağladı. 


Belediye Meclisi'nin Aralık ayı ilk toplantısı dün Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın başkanlığında toplandı. 

Toplantıda İl Özel İdaresi ile Isparta Belediyesini daha önce karşı karşıya getiren 5 bin kişilik öğrenci yurduyla ilgili sürpriz bir karara imza atıldı. 

Daha önce İl Özel İdaresinin imar değişikliği, arsa ifrazı ve çap başvurularını reddeden Isparta Belediyesi bu kez yurdun yapım ihalesini kazanan Isparta Yatırım ve Yurt İşletme AŞ'nin planda olmayan yolun imar planına işlenmesi teklifini kabul etti. Konuyla ilgili açıklama yapan İmar komisyonu Süleyman Gülboy, "Çünür 63-64 pafta 5492 ve 5493 nolu parselde bulunan İmar Planında gelişme alanında kalan yurt alanının bağlantı yolunun imar planına işlenmesi ve değişikliklerin 1/5000 nazım ve 1/1000 uygulama imar planlarına işlenmesi komisyonumuzca uygun bulunmuştur" dedi. 


Isparta'daki 5 bin kişilik yurt inşaatı ne zaman başlayacak?



Gülkent Gazetesi


Geri Dön