19 / 04 / 2024

Isparta’ya 3. AVM geliyor!

Isparta’ya 3. AVM geliyor!

Isparta’yı 2010 yılında Alışveriş Merkezi(AVM) kültürüyle tanıştıran Iyaş, yeni bir hamleye hazırlanıyor. Iyaş’ın eski KİPA alanında Outlet Center AVM projesi uygulayacağı öğrenildi.



Isparta'nın önemli kuruluşlarından Iyaş, Isparta’yı 29 Ocak 2010 yılında Iyaşpark’la Alışveriş Merkezi kültürüyle tanıştırmıştı. Bir çok ünlü markayı Iyaşpark bünyesinde Isparta halkının ayağına getiren Iyaş, son dönemde de ilimizin menfaatleriaçısından Isparta Oteli’ni 10 yıllığına kiralayarak, Iyaş Otel olarak hizmete sokmuştu. Ayrıca Iyaş, Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayı’nı da kiralama yöntemiyle farklı bir konseptle yine ilimizin hizmetine sunmaya hazırlanıyor. Tüm bu girişimlerin yanında Iyaş, yeni bir AVM konseptine hazırlanıyor.


YER ESKİ KİPA ALANI OLACAK

Iyaş’ın özellikle büyükşehirlerde bulunan ve büyük ilgi gören hesaplı ve ucuz alışverişin adresiOutlet Center Projesi’ni Isparta’ya getirmeye hazırlandığı ve bu yönde çalışma yaptığı öğrenildi. Iyaş, Outlet Center projesi için de TESCO KİPA’dan satın aldığı tesisi düşünüyor. Iyaş, 7 bin metrekareye sahip bu alan için 28 Milyon 600 bin TL ödeme yapmıştı. Projenin hayata geçirilmesi durumunda Antalya’da bulunan DeepoOutlet Center, İstanbul’da bulunan OliviumOutlet Center ve Ankara’da hizmet veren  Ankara  Optimum OutletAVM’nin bir benzerini Isparta’ya kazandırmış olacak.


40’DAN FAZLA İŞYERİ

Iyaş, hayata geçirmeyi planladığı projede Outlet Center içerisinde 40’dan fazla mağaza düşünüyor. Bu mağazaların birçok giyim üzerine olacak. Bunun yanında fastfood, kafe gibi yerler de proje içerisinde düşünülmekte. Isparta’da bir ilk olacak Outlet Center içerisinde bir de market bölümü tasarlanıyor.


NE ZAMAN HAYATA GEÇECEK?

Outlet Center AVM hayata geçirilirse Isparta’da Iyaşpark ve Centrum Garden’dan sonra 3. Alışveriş merkezi olacak. Ancak konsept olarak diğerlerinden farklı olduğundan alanında ilk olacak. Iyaş’ın proje üzerinde yoğun çalıştığı ve hayata geçirmek üzere olduğu öğrenildi. Hatta kurumsal mail sisteminde Outlet Center’ın reklamlarını yaptığı öğrenildi.


OUTLET CENTER NEDİR?

Birçok markanın hatta Isparta’da hizmet veren ünlü markalarında Outlet mağazaları bulunuyor. Outlet mağazalarında birçok ürün hesaplı ve daha ucuza satışa sunuluyor. Bu ürünler seri sonu olduğu gibi vitrin ürünleri de olabiliyor. Dolayısıyla başka bir AVM’de gördüğünüz bir ürünü Outlet Center’dan daha ucuza alabiliyorsunuz. 


Isparta Ekspres Gazetesi


Geri Dön