26 / 04 / 2024

İsrail 1200 yeni yerleşim için mimar arıyor!

İsrail 1200 yeni yerleşim için mimar arıyor!

İSRAİL' de Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, dün Batı Şeria' da bulunan tartışmalı El bölgesinde inşa edilmesi planlanan 1200 yeni yerleşim için mimar aradıklarını duyurdu...




İsrail, Filistin'le barış görüşmeleri önündeki en büyük engel olan yeni yerleşim inşaat planlarına devam ediyor. İSRAİL'de Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, dün Batı Şeria'da bulunan tartışmalı El bölgesinde inşa edilmesi planlanan 1200 yeni yerleşim için mimar aradıklarını duyurdu. 


Kudüs'le Maale Adumim'i birbirine bağlayan bölgeye yeni yerleşim inşa kararı, daha önce de ABD'den tepki almıştı. Mimar ihalesinin açılmasından kısa süre sonra Başbakan Binyamin Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada, El bölgesine ait tüm inşaat planlarının durdurulduğu açıklandı. El'e yapılması planlanan 1200 yerleşke, yaklaşık 45 milyon Şekel'e mal olması öngörülen Batı Şeria genelindeki 20 bin konutluk dev inşaat planının bir parçası. "Şimdi Barış" (Peace Now) örgütünün direktörü Yair Oppeneimer, barış müzakerelerinin şovdan ibaret olduğunu, çünkü arka planda İsrail hükümetinin 2 devletli çözüm olasılığını yok ederek Batı Şeria'ya çok sayıda yeni yerleşke inşa etmeyi planladığım belirtti. 


Habertürk Gazetesi 


Geri Dön