19 / 04 / 2024

İsrail 2019'da dört yeni Yahudi yerleşim birimi inşa etti!

İsrail 2019'da dört yeni Yahudi yerleşim birimi inşa etti!

Filistin Kurtuluş Örgütü Yürütme Konseyi Genel Sekreteri Saib Ureykat, İsrail'in 2019'da dört yeni Yahudi yerleşim birimi inşa ettiğini ve bölgede daha önce bulunan yerleşim birimlerine de 110 yeni konut eklediğini belirtti.



Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ), Tel Aviv yönetiminin ilhak etmeyi planladığı işgal altındaki Batı Şeria'nın Ürdün Vadisi bölgesinin yüzde 95'inin fiilen İsrail tarafından ele geçirilmiş olduğunu bildirdi.

FKÖ Yürütme Konseyi Genel Sekreteri Saib Ureykat'ın yaptığı açıklamada, İsrail'in Ölü Deniz ve Ürdün Vadisi bölgesinde yoğun şekilde Yahudi yerleşim bölgesi inşasına başladığını ve bu durumun İsrail'in bölgeyi ilhak planını uygulamaya koyduğunun açık bir göstergesi olduğunu belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yaklaşık 55 bin Filistinlinin Ürdün Vadisi'nin sadece yüzde 5'lik alanında, 12 bin 700 Yahudi yerleşimcinin ise bölgenin geri kalanında yaşadığını belirten Ureykat, "İsrail Ürdün Vadisi'nin yüzde 95'ini ele geçirmiş durumda." ifadelerine yer verdi.

Ureykat, İsrail'in 2019 yılında dört yeni Yahudi yerleşim birimi inşa ettiğini ve bölgede daha önce bulunan yerleşim birimlerine de 110 yeni konut eklediğini bildirdi.

 


Geri Dön