26 / 04 / 2024

İsrail Batı Şeria'da Filistinlilere ait 2 evi yıktı!

İsrail Batı Şeria'da Filistinlilere ait 2 evi yıktı!

Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus şehrinde Filistinlilere ait 2 ev İsrail güçleri tarafından yerle bir edildi.



İşgal altında olan Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus şehrinde Filistinlilere ait 2 ev İsrail güçleri tarafından yıkıldı. İsrail İşgaline Karşı Sivili Direniş Komitesi üyesi aktivist Hüseyin Ebu Hatab Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin buldozerler ve yıkım ekipleri eşliğinde Nablus’a bağlı Ayn Şibli beldesine baskın düzenlediğini söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Ebu Hatab, İsrail güçlerinin birkaç yıl önce hayata geçirilen Filistinlilere ait 2 evi “C Bölgesinde” ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıktığını söyledi.

Yıkıma tepki veren Filistinliler ile İsrail güçleri arasında arbede yaşandığını dile getiren Ebu Hatab, İsrail güçlerinin plastik merminin yanı sıra göz yaşartıcı gaz ve ses bombası kullandığını söyledi.

İsrail Batı Şeria da Filistinlilere ait 2 evi yıktı!

Beldede yaşanan olaylarda şimdiye kadar yaralanan olmadı.

Filistinli kaynaklara göre, İsrail makamları sadece geçen sene işgal altında olan Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Filistinlilere ait 500'ü aşkın ev ve iş yerini yıktı.

Filistin ile İsrail yönetimi arasında 1995 yılında imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" çerçevesinde Batı Şeria; A, B ve C bölgelerine ayrıldı.

Yüzde 18'lik kısmı kapsayan "A bölgesi"nin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e; yüzde 21'lik "B bölgesi"nin idari yönetimi Filistin'e, "güvenliği" İsrail'e devredilmiş; yüzde 61'ini oluşturan "C bölgesi"nin ise "idari yönetimi ve güvenliği" İsrail'e bırakıldı.

İsrail yönetimi kendi kontrolünde olduğu gerekçesiyle genellikle "C bölgesi"nde Filistinlilerin yeni bina ya da  genişletme çalışması yapmasına izin vermiyor.

 

İsrail askerleri Batı Şeria'da Filistinlilere ait evi yıktı!


Geri Dön