25 / 04 / 2024

İsrail, Filistin'de yapılacak Ravabi projesine itiraz etti!

İsrail, Filistin'de yapılacak Ravabi projesine itiraz etti!

İsrail"den Filistin tarihinin ilk planlı şehir projesi ve en büyük özel sektör yatırımı Ravabi"ye de itiraz geldi. Gilad Erdan, Ramallah kentinin batısında   40 bin kişiyi barındırması öngörülen Ravabi"nin inşasının durdurulmasını talep etti



İsrail"den Filistin tarihinin ilk planlı şehir projesi ve en büyük özel sektör yatırımı Ravabi"ye de itiraz geldi. Yahudi yerleşimlerinin haraketli savunucularından olan çevre Bakanı Gilad Erdan, Batı şžeria"nın Ramallah kentinin batısında 6 bin 300 km kare alana yayılması ve 40 bin kişiyi barındırması öngörülen Ravabi"nin inşasının durdurulmasını talep etti.

İsrail"in işgal ettiği topraklardaki yasadışı Yahudi yerleşimleriyle kuşatılmış olan, görünüşü de onlara benzeyen ve ˜ilk Filistin yerleşimi" diye anılan Ravabi"den açık havada Tel Aviv ve Akdeniz"i bile görmek mümkün. 700 milyon dolarlık yatırım yapılan Ravabi düzenli, çevreci bir şehir olarak sunuluyor. İsrail çevre Bakanı ise œBu şehrin kurulmasından hoşlanmıyorum. İnşasına izin vermemiz büyük hata dedi. œDurdurmaya mı çalışıyorsunuz sorusunu œKesinlikle diye yanıtlayan Erdan, Filistinlilerin şehrin lağım ve çöpüyle ne yapacaklarına dair planlarının olmadığını iddia etti. œSiyasi düzeyde, sahipliği ve egemenliği tartışmalı topraklar üzerinde inşa etmeleri fikrinden de hoşlanmıyorum diye ekleyen ˜şahin" bakan, Filistin Yönetimi"nin yerleşim inşaatları durmazsa görüşmelerden çekilme ısrarına atıfla œBir yanda kendileri binlerce konut inşa ediyor, diğer yanda kaldırılan her taş skandal yaratıyor dedi.
 
Ravabi projesinin ortaklarından Beyti Emlak Yatırım şirketinin başkanı Beşar Masri ise çevrecilikle ilgili suçlamaları reddedip ABD"nin finansmanıyla lağım sistemi inşa edeceklerini söyledi. Masri kirli su işleme tesisi ihalesinde üç Amerikan şirketinin yarıştığı, yaptığıkları her şeyin soruşturulmasına hazır oldukları bilgisini verdi.
Radikal


Geri Dön