26 / 04 / 2024

İşsizlik Sigortası Fonu'ndan 12 milyar lira nereye gitti?

İşsizlik Sigortası Fonu'ndan 12 milyar lira nereye gitti?

Sayıştay’ın Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve bağlı birimi İşsizlik Sigortası Fonu hakkında hazırladığı 2021 yılı denetimlerine göre, İşsizlik Sigortası Fonu’nda, geçmiş yıllarla birlikte ortaya çıkan “olumsuz faaliyet sonucu” 28 milyar 975 milyon TL’lik açık çıktı. 



Birgün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, açıklanan bilanço tablosuna göre, 662 milyon lira faaliyet borcuna sahip olan fon, sadece geçen yıl 12 milyar liralık olumsuz faaliyet sonucuna imza attı. Bu tutar ise günlük 33 milyon liralık açığa denk düşüyor.

Rapora göre, İşsizlik Sigortası Fonu’ndan geçen yıl mal ve hizmet alımı adı altında 1 milyar 302 milyon liralık harcama yapıldı. 300 milyon liralık alacağını tek kalemde silen fonda, 58 milyar 932 milyon liralık de cari transfer gideri ortaya çıktı. Bir yılda kurum kasasından yapılan harcama, 60 milyar liralık geride bıraktı.

KİMİN BORCUNUN ÖDENDİ?

Denetimler sonucunda, İşsizlik Sigortası Fonu’nun bankaların aracılığıyla tahsil edilen borçlar için entegrasyon sisteminin olmadığı ve ne zaman kimin borcunun ödendiğinin tespit edilemediği ortaya çıktı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön