25 / 04 / 2024

İstanbul Adliyesi'nin 10 milyon liralık çay ocağı mahkemelik!

İstanbul Adliyesi'nin 10 milyon liralık çay ocağı mahkemelik!

İstanbul Çağlayan'da geçtiğimiz yıl eylülde açılan Avrupa'nın en büyük adliyesinin çay ocağı ve kantin işletmesi ihalesini 10 milyon 643 bin TL ile Adil Demirhan isimli vatandaş kazandı



Demirhan'ın adliye binasında bulunan 49 çay ocağı ile iki kafeterya için eylül ayından bu yana hiçbir kira bedeli ödemediği iddia edildi. İşletmeci Demirhan'a binayı boşaltması için 10 günlük bir süre tanındı. Bu arada Demirhan'ın 1 milyon liralık banka teminat mektubuna da resmi kurumlar tarafından el konuldu. Adalet Bakanlığı İşyurtları Kurumu Daire Başkanlığı'nın, önümüzdeki günlerde yeni bir ihale açarak çay ocakları ile kafeteryaları kiralaması bekleniyor. Bakanlığın eylül ayından bu yana tahsil edemediği elektrik, su ve kira bedeli için de mahkemeye gidecek. Adalet Bakanlığı eylül ayından bu yana tahsil edemediği elektrik, su ve kira bedeli için mahkemeye gidecek.

Adliye binasının elektrik sistemi birden fazla tost makinesi ile bazı mutfak aletlerini aynı anda çalıştırmakta yetersiz kaldı. Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, ''Elektrik sisteminin en kısa sürede uygun duruma getirtilmesi gerekmekte." şeklinde rapor hazırladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İtfaiye Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nün raporunda ise şu ifadeler yer aldı: "Otopark katlarına yangın güvenlik holü yaptırılmadığı, yangın kapıları takılmadığı ve baca sistemlerinin tamamlanmadığı görülmüştür." Adil Demirhan'ın avukatı Ali Mahir Başarır, müvekkilinin 70 bin lira harcayarak kafeteryaların elektrik sistemini kullanabilir hale getirdiğini iddia ediyor. Demirhan, avukatı vasıtasıyla 20 milyon TL'lik tazminat davası açmaya hazırlanıyor.

Bünyamin Köseli /Zaman


Geri Dön