26 / 04 / 2024

İbrahim Ada: 10 milyon liralık çevre yatırımına imza attık!

İbrahim Ada: 10 milyon liralık çevre yatırımına imza attık!

İbrahim Ada, 10 milyon liralık çevre yatırımına imza attıklarını söyledi. Ada, "Tuz tutma ünitesiyle çevreye toz salımı yapmıyoruz. Dinamit patlatmada nano teknolojiyi tercih ettik böylece gürültü kirliliğinin önüne geçtik" dedi




ZA Madencilik ortaklarından İbrahim Ada, 10 milyon liralık çevre yatırımına imza attıklarını söyledi. Ada, "Tuz tutma ünitesiyle çevreye toz salımı yapmıyoruz. Dinamit patlatmada nano teknolojiyi tercih ettik böylece gürültü kirliliğinin önüne geçtik" dedi


Son dönemlerde vatandaşların "çimento" ve "taş ocaklarına" karşı yaptıkları eylemlere ev sahipliği yapan Pınarbaşı'ndaki 4 taş ocağından biri olan ZA Madencilik ortaklarından İbrahim Ada, toplam 10 milyon liralık çevre yatırımına imza attıklarını söyledi. Ada, "Tuz tutma ünitesiyle çevreye toz salımı yapmıyoruz. Dinamit patlatmada nano teknolojiyi tercih ettik böylece gürültü kirliliğinin önüne geçtik. Biz burayı aldığımızda çöplüktü, yaptığımız yatırımla sektörü yeniden yazdık, 5 yıldızlı bir tesis yaptık" dedi.

Ada, 2008'de devraldıkları bölgenin adeta çöplük alanı olduğunu belirtti. Ada, 5 milyon lira yatırımla toz tutma ünitesi kurduklarını, tozun en önemli kısmının araçlara yükleme yaparken çıktığını, kurdukları kapalı üniteyle yükleme sırasındaki tozun hiçbir şekilde havaya karışmadığını belirtti. 


"Eskiden çöplüktü" 

Dinamit patlatma yerine teknolojiye yatırım yaptıklarını söyleyen Ada, "Nano kapsüllü elektrik sistemleriyle çalışıyoruz. Böylece ortada herhangi bir ses çıkmıyor. Bölgemizdeki polis merkezlerinin her birine gidip 'Eğer vatandaşın evinin bir camı bile kırılsa ben evini baştan aşağıya yaparım" diye taahhüt bile verdim. O kadar iddialıyız" dedi. 100 bin metrekarelik alanda hizmet veren tesiste her alanı ayrı ayrı tasarladıklarını belirten İbrahim Ada, taşımacılıkta kullandıkları TIR ve kamyonların da yine Pınarbaşı merkezinden geçmesine izin vermediklerini söyledi. "Araçlarımızın da vatandaşları rahatsız etmemesi için özel yol yaptırdık. Böylece gürültü kirliliğinin de önüne geçtik" diye konuştu. Ada, tesisin toplam 50 milyon lira yatırımla kurulduğunu, aylık 7 milyon lira da İzmir'e katma değer sağladığını, bunun yılda 100 milyon liraya ulaştığını söyledi.


Geri Dön