27 / 04 / 2024

Silikon Vadisi’ne 10 milyon liralık yatırım!

Silikon Vadisi’ne 10 milyon liralık yatırım!

Silikon Vadisi’ne 10 milyon liralık yatırımla teknolojik çalışmaları geliştirmek amacıyla Türkiye’nin ‘uluslararası kuluçka merkezi' kuruldu. 



KOSGEB Teknoloji, Yenilik ve Yerleştirme Dairesi Başkanı Ahmet Dursunoğlu, teknolojik çalışmaları geliştirmek amacıyla Türkiye’nin kurulan ‘uluslararası kuluçka merkezleri'nden bahsetti.

Hürriyet'ten Umut Erdem'in haberine göre; İTÜ ARI Teknokent, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi’nin Silikon Vadisi’nde “Startcamp”i, ODTÜ Teknokent için de San Francisco’da Growth Circuit’i kurduklarından bahseden Dursunoğlu, “Silikon Vadisi’nde Türk bayrağının dalgalandığı iki tane ‘uluslararası kuluçka merkezi’miz var. ‘operasyonel giderler’ adı altında bu kuluçka merkezlerinin giderlerini karşılıyoruz. Biz bu iki tanesi için toplamda ödediğimiz 10 milyon lira” ifadelerini kullandı.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu bünyesinde yer alan “Kız Çocuklarının Mühendislik Alanlarına Yönlendirilmesine İlişkin Alt Komisyon”, Dursunoğlu’nu dinledi. Dursunoğlu’nun KOSGEB’in bilim ve teknoloji alanındaki teşvikleriyle ilgili gerçekleştirdiği sunumu Meclis tutanaklarında şu şekilde yer aldı: 

“Bize ODTÜ TEKNOKENT başvurdu, Growth Circuit kurduk, San Francisco’da. Yine ‘uluslararası kuluçka merkezi’nin kurulması için beş yıl boyunca toplamda 3 milyon 750 bin lira olmak üzere ‘operasyonel giderler’ adı altında bu kuluçka merkezlerinin giderlerini karşılıyoruz. İşte, bir tanesi Palo Alto’da bir tanesi de San Francisco merkezde. Biz bu iki tanesi için toplamda ödediğimiz 10 milyon lira. 10 milyon liralık bir kaynak harcamışız ama San Francisco’da biz girişimlerimiz gittiği zaman ona ev sahipliği yapacak iki tane kuluçka merkezimiz var.”


Geri Dön