20 / 04 / 2024

İstanbul Anadolu Lisesi'nin Fenerbahçe'ye devri protesto edildi!

İstanbul Anadolu Lisesi'nin Fenerbahçe'ye devri protesto edildi!

Kadıköy'de, Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın yanındaki İstanbul Anadolu Lisesi öğrenci velileri ve mezunları, okulun Fenerbahçe'ye devrini protesto etti...



Kadıköy'de, Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın yanında yer alan İstanbul Anadolu Lisesi öğrenci velileri ve mezunları, okulun Fenerbahçe Spor Kulübü'ne devrini protesto etti.

Veliler ile mezunlar okul önünde toplandı ve "Okuluma dokunma", "Arazi değil eğitim yuvası", "AVM değil okul" ve "120 yıllık tarihimize saygı" yazılı dövizler açtı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Basın açıklamasında okulun tüm binalarıyla devredileceğinin açıklanmasının öğrenci, veli ve mezunları derinden yaraladığı ifade edildi.

Açıklamada, 1899 yılında Sultan 2. Abdülhamid Han zamanında yaptırılan İstanbul Anadolu Lisesi'nin 120 yıllık köklü bir tarihi bulunduğu ve Kadıköy'ün hatta İstanbul'un en güzide proje okullarından olduğu belirtildi. 

Okulun, Türkiye'deki 100 tarihi okul arasında 36. sırada yer aldığı ifade edilen açıklamada, şunlar söyledi;

"600'den fazla öğrencisi olan başarılı bir eğitim yuvasının otopark ve rezidans yapılmak istenmesi de kamuoyunun vicdanını sızlatacak vahim bir durumdur. Bizler 120 yıllık bir okulun velileri, mezunları olarak bu durumu esefle kınıyoruz. Bu mağduriyet karşısında hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Burası FB Kulübünün zikrettiği şekilde bir arazi değil, bir eğitim yuvasıdır, bir okuldur. Okulumuzun eğitim hayatına devam edebilmesi hususunda sayın Cumhurbaşkanımız ve Milli Eğitim Bakanımızdan yardım bekliyoruz"

Fenerbahçe, Kenan Evren Lisesi arazisini 49 yıllığına kiraladı!
 


Geri Dön