27 / 04 / 2024

İstanbul Anadolu Yakası'na kentsel dönüşüm müjdesi!

İstanbul Anadolu Yakası'na kentsel dönüşüm müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Anadolu Yakası'nda büyük bir dönüşüm projesi hazırlandığını açıkladı. Kurum, "Anadolu Yakası Rezerv Yapı Alanı" Büyük İstanbul Dönüşümü için çok önemli bir adım olacak" dedi...



Esenler'de yeni etap 1617 konutun temel atma töreninde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, önemli açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2012'de başlattığı Türkiye’nin büyük kentsel dönüşümüne ilk günden bu yana destek sağlayan herkese teşekkürlerini ileten Kurum, İstanbullulara bir müjde verdi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kurum şöyle konuştu: 

"Avrupa Yakası'nda yapmış olduğumuz 60 bin konutluk bu büyük dönüşüm projesinin bir benzerini de Anadolu Yakası'nda gerçekleştireceğiz. Ekiplerimizle, belediyelerimizle istişare halinde yer tespit çalışmalarımızı yapıyoruz. Detaylarını çok yakında milletimizle paylaşacağımız "Anadolu Yakası Rezerv Yapı Alanı" Büyük İstanbul Dönüşümü için çok önemli bir adım olacak. 2012’den bu yana nasıl 1 milyon 384 bin konutta ikamet eden 5 milyon vatandaşımızın can ve mal güvenliğini teminat altına aldıysak, nasıl yapı denetim sistemimizle 23 milyon vatandaşımızın depreme dayanıklı konutlarda oturmasını sağladıysak, ülkemizdeki yapıların yüzde 40'ını depreme karşı güvenli hale getirdiysek, bugün de aynı aşkla, aynı azimle Elazığ'da ve Malatya'da 25 bin yeni yuvamızı bir yıl bitmeden bir kısmını teslim etmiş olacağız. 10 bin tanesini Elazığ'da, 2 bin tanesini de Malatya'da olmak üzere 12 bin tanesini. Bir yıl içerisin de kalanını tamamlayacağız. İstanbul’da 300 bin konutumuzun dönüşümünü 5 yıl içinde tamamlayacağız. 60 bin konutluk dünyaya örnek bu dev projeyi mümkün olan en kısa sürede tamamlayacağız."

Esenler Kentsel Dönüşüm Projesinin temeli atıldı!

Murat Kurum: Depreme karşı İstanbul'da seferberlik başlattık!


Geri Dön