19 / 04 / 2024

İstanbul Analytics: Dolarda oyunun sonu yaklaştı!

İstanbul Analytics: Dolarda oyunun sonu yaklaştı!

İstanbul Analytics’in bu sabah yayımlanan raporunda dolarla ilgili çarpıcı ifadeler yer aldı. İşte dolar yatırımcılarının merak ettiği ve araştırdığı o cümleler...



İstanbul Analytics’in bu sabah yayımlanan raporunda şu ifadelere yer verildi: “Hafta boyunca dolar/TL’de yeni savunma hattı 16’yı koruyan MB, oldukça yüksek bedel ödedi. Çeşitli kaynaklardan edindiğimiz veri ve anektodlara göre, günde 1 milyar dolar döviz satmış olabilir. Sonuçta, MB’nin müdahale için kullanılabilecek rezervleri 30 milyar doların da altına gerilemiş olmalı.

İstanbul Analytics: Dolarda oyunun sonu yaklaştı!

MB açısından net döviz girişi turizm gelirleri vasıtasıyla olacak. Bu meblağ haziran-eylül döneminde en fazla ayda 5 milyar dolar tutar. Buna karşın, MB halen müdahale için ayda bu girişin dört katı döviz satıyor. Oyun sonunun çok yaklaştığını bu aritmetikten bile görebiliriz.”
 

Doları bırakın Euro'ya koşun! Dolar çöküşte, euro rekora koşuyor!

Sır gibi saklanıyordu, doların gerçek yüzü ortaya çıktı! Meğer 18 lira...

Merkez Bankası'ndan son dakika açıklaması: Dolar 17,57 lira olacak! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön