28 / 03 / 2024

İstanbul, Avrupa'nın ilk 10 şehri arasında!

İstanbul, Avrupa'nın ilk 10 şehri arasında!

Frankfurt Avrupa' PwC ve Urban Land Institute işbirliği ile gerçekleştirilen ve gayrimenkul sektöründeki tahminleri içeren "Emerging Trends in Real Estate Europe 2014 -Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2014" raporunun sonuçları dün paylaşıldı.



Gayrimenkul sektörünün önde gelen temsilcileri hem rapor sonuçlarını hem de sektördeki son gelişmeleri tartıştı. Raporun sonuçlarına göre geçen yılın gözde şehirlerinden biri olan İstanbul, birkaç sıra gerilemesine rağmen 7. sırada yer alarak yatırım için en iyi 10 şehir arasındaki yerini korudu. Avrupa'nın ana gayrimenkul pazarlarındaki birincil varlık rekabeti, yatırımcıları getiri arayışıyla İrlanda ve İspanya gibi toparlanan pazarlara, bölgesel merkezlere ve ikincil gayrimenkul stokuna yöneltiyor. 


GELİŞEN EKONOMİ

 Rapora göre, İstanbul, güçlü bir ekonomiyle desteklenen ve hızlı büyüyen bir pazara sahip olduğu için genellikle yatırımcıların favori şehirlerinden olmayı 2014 yılı için de sürdürdü. Bunun yanı sıra, 75 milyonluk genç ve hızla büyüyen nüfusuyla Türkiye, demografisi bakımından da oldukça cazip. "Refah düzeyinin yükselmesi "ve"orta sınıfın kendisini yeniden tanımlamasının" ülkeyi perakendecilik bakımından da cazip kıldığı düşünülüyor. 


Raporu değerlendiren PwC Türkiye Gayrimenkul Sektörü Lideri Ersun Bayraktaroğlu, "İstanbul özelinden Türkiye gayrimenkul piyasasının Avrupa'nın önemli bir parçası olduğu ancak "risk" ve "kaliteli varlık stoku" açısından yatırım için hala ilk planda düşünülmediği şeklinde yorumlanabilir" dedi. ULI Türkiye Başkanı Haluk Sur, ise "2014 Raporu sermayenin güvenli limanlara yöneldiğine işaret ediyor" diye konuştu. 


Posta


Geri Dön