28 / 03 / 2024

İstanbul Aydın Üniversitesi Almanya’ya da açılıyor!

İstanbul Aydın Üniversitesi Almanya’ya da açılıyor!

Türkiye’de 20 binin üzerinde öğrencisi olan İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ), Almanya’daki şubesini 2016 yılında Frankfurt’ta açacak. İstanbul Aydın Üniversitesi yetkilileri yeni kampus için alan araştırmalarını başlattı...




Türkiye’de 20 binin üzerinde öğrencisi olan İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ), Almanya’daki şubesini 2016 yılında Frankfurt’ta açacak. 30 bin öğrencisi ile Türkiye’nin önemli üniversiteleri arasında sayılan İstanbul Aydın Üniversitesi yetkilileri yeni kampus için alan araştırmalarını başlattı. 


Türkçe, Almanca ve İngilizce dilinde verilecek derslerle geniş bir öğrenci kitlesine hitap etmeye hazırlanan üniversite, Türkiye’de de diş hekimliği bölümünde iddialı. Diş hekimliği, üniversitenin Frankfurt’ta da sunacağı bölümler arasında yer alacak. Diş hekimliği okuyan öğrencilerin staj ve pratik imkanı bulabileceği muayenehanenin ise bu sene Zeil 5’te açılması hedefleniyor.


Üniversitesinin Avrupa Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Rafet Solak, Frankfurt’u baştan beri birkaç sebepten dolayı favori şehir olarak gördüklerini söyledi. Solak, Frankfurt’un ulaşım imkanları iyi olan çok kültürlü bir metropol olduğunu ifade etti. İstanbul Aydın Üniversitesi’nin geçen yıl Frankfurt Belediyesi’ne yaptığı başvuru kentsel ekonomi teşviki açısından kabul edilmişti. Üniversite hakkında bilgi veren Frankfurt Ekonomi Teşvik Kurumu Yöneticisi Anja Obermann, bir vakıf üniversitesi olan İstanbul Aydın Üniversitesi’ne kuruluş aşamasında ve daha sonra destek olacaklarını belirtti. 


Obermann, “İstanbul Aydın Üniversitesi ile Frankfurt’un öğretim dairesi daha da genişleyecek. Üniversite, iş dünyasına, Frankfurt’a, Türkiye’ye ve dünyaya geniş yelpazede öğrenci yetiştirecek.” dedi. Obermann, İstanbul Aydın Üniversitesi’nin Türkiye’de on fakülte ile vakıf üniversitelerinin öncüleri arasında olduğunu kaydetti.



Bugün


Geri Dön