28 / 03 / 2024

İstanbul barajları doluyor!

İstanbul barajları doluyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ( İBB ) tarafından yapılan yazılı açıklamada İstanbul'da cuma gecesinden itibaren etkili olan yağışların barajlarda su seviyesini önemli ölçüde yükselttiği belirtildi...



İstanbul'da Cuma gecesinden itibaren etkili olan yağışlar barajlarda su seviyesini önemli ölçüde yükseltti.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'u etkisi altına alan yağışların barajlardaki doluluk oranını arttırdığını açıkladı. Son yağışlarla birlikte Istıranca Barajı yüzde 100 doluluk oranına ulaşırken, yüzde 21.13 olan barajların doluluk oranının yüzde 27.36 seviyesine yükseldiği belirtildi.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan yazılı açıklamada İstanbul'da cuma gecesinden itibaren etkili olan yağışların barajlarda su seviyesini önemli ölçüde yükselttiği belirtildi.


Yapılan açıklamada, "Istranca ve Kuzey bölgelerinde başlayan ve halen aralıklarla devam eden yağışta, Çatalca:123, Terkos:144, Istırancalara 200 kg/m² yağış düştü. Son yağışlarda, Istıranca barajı yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Yağışlarla barajlardaki su miktarı 184 milyon m3'ten 54 milyon m3 artarak, 238 milyon m3'e yükseldi. Son yağışlarla yüzde 21.13 olan barajların doluluk oranı yüzde 6.23 artarak yüzde 27.36 seviyesine yükseldi. Devam etmekte olan yağış ve akışla barajlarımızın seviyesinin yüzde 30 seviyelerine yükseleceği tahmin ediliyor. Son meteorolojik verilere göre rüzgar Poyraz yönünden saatte 70 kilometre hıza ulaşarak açık deniz seferlerinin aksamasına neden oldu. Hava sıcaklıklarının da 6 ila 8 derece azaldı" denildi.


Sabah 


Geri Dön