24 / 04 / 2024

İstanbul Belediyesi Sağlık Turizm Başkenti projesini hayata geçiriyor!

İstanbul Belediyesi Sağlık Turizm Başkenti projesini hayata geçiriyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, giderek artan marka değeri ile dünyanın dört bir tarafından gelecek olan hastalara sağlık hizmeti sunacak dev bir projeyi hayata geçirecek. Projenin yatırım maliyeti 931 bin TL...





İstanbul’un sağlık turizminde önemli bir cazibe merkezi haline getirilmesi amacıyla oluşturulan “Sağlık Turizm Başkenti İstanbul” Projesi’nin tanıtımı İstanbul Sütlüce’de gerçekleşti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Proje Tanıtım ve İletişim Çadırı’nda gerçekleşen “Sağlık Turizm Başkenti İstanbul – Health Plus Istanbul Proje Tanıtım” programına Kamu kurumları ve sağlık sektörünün önde gelen firmaları katıldı.


“Sağlık Turizm Başkenti İstanbul - Healt Plus Istanbul Proje Tanıtım ”


Programa İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Muzaffer Saraç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanı Cemal Özdemir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürü Uzm. Dr. Ömer Akçağıl, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürü Muhammet Koçoğlu, Kaynak Geliştirme ve İştirakler Koordinasyon Müdürü Hasan Yılmaz, Sağlık A.Ş Genel Müdürü Dinçer Çetintaş ile İstanbul Kalkınma Ajansı, OHSAD Başkanı Reşat Bahat Özel Kamu Hastaneleri Birliği Yöneticileri, Başbakanlık Yatırım Ajansı’ndan Ahmet Burak Dallıoğlu katıldı.


Projenin tanıtım programında konuşan İBB Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanı Cemal Özdemir; “Projenin genel amacı İstanbul’un sağlık potansiyelini artırmak, sağlık sektörünün bütün öğelerini tarafsız bir çatı altında toplayacak bir platform oluşturarak İstanbul’un sağlık turizminde çok önemli bir cazibe merkezi haline gelmesine katkı sağlamaktır. Projemizin ortağı olan Büyükşehir Belediyemizin Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ve yine iştirakçileri olan Sağlık A.Ş, İstanbul İl Özel İdaresi, Türkiye Sağlık Vakfı, Türk Hava Yolları, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım yönetici ve çalışanlarına katkılarından dolayı teşekkür ederim” dedi.


Programda “Türkiye’nin Sağlık Yatırımları, Health Plus Istanbul Projesinin Sunumu, Proje Bilgilendirme, Web Portalı Sunumu” konuları ele alındı. Health Plus Istanbul Proje Tanıtım dört dilde hizmet sunacak bir İnternet Portalı ve Call Center Merkezi ile dünyaya 7/24 hizmet verecek. Proje sosyal medyada yapacağı çalışmalarla birlikte, Türk Hava Yollarının uçak seferlerinde projenin hazırlanan tanıtım filmiyle İstanbul’un Sağlık Turizminde marka değeri olması için katkı sağlayacak.


İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteği ile hayata geçirilen proje 931 bin TL bütçeye sahip, Sağlık ve Turizm Başkenti İstanbul – Health Plus Istanbul Projesi özel sağlık sektörünün önde gelen firmaları tarafında çok büyük memnuniyetle karşılandı. Programın devamında Workshop Toplantı Salonu’nda projenin detayları tartışıldı. 


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın vizyon olarak ortaya koyduğu Dünya metropolü olma ilkesiyle; İstanbul 2010 yılında Kültür Başkenti, 2012 yılında Spor Başkenti olmuş ve Healt Plus Istanbul projesiyle de Sağlık Turizm Başkenti olma yolunda, dünya metropol şehirlerden biri olarak ön plana çıkıyor.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön