25 / 04 / 2024

İzmir, sağlık turizminin başkenti olmaya aday!

İzmir, sağlık turizminin başkenti olmaya aday!

İzmir Ticaret Odası Başkanı Demirtaş, "İzmir, sağlık turizminin başkenti olabilecek potansiyele sahip. Hükümetin desteğiyle bunu yapabiliriz. Öncelikle İnciraltı Bölgesi’ni sağlık kampüsü olarak planlamamız gerekiyor" dedi.



İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir'in sağlık turizminin başkenti olabilecek potansiyele sahip olduğunu söyledi. 


Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan, "Güçlü ve Dengeli Büyüme için Yapısal Dönüşüm" programını değerlendirdi.


Programda sağlık turizminin geliştirilmesinin ve sağlık endüstrilerinde yapısal dönüşümün yer aldığını hatırlatan Demirtaş, "Hükümetin bu açıklamaları  İzmir  için belirlediğimiz vizyon ile de birebir örtüşüyor. İzmir, sağlık turizminin başkenti olabilecek potansiyele sahip. Hükümetimizin vereceği destekler ile bunu yapabiliriz ama öncelikle İnciraltı Bölgesi’ni bir sağlık kampüsü olarak planlamamız gerekiyor" dedi.


Demirtaş, 9 öncelikli projeden ikisinin Sağlık Endüstrilerinde Yapısal Dönüşüm ve Sağlık Turizminin geliştirilmesi olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:


"Başbakanımızın açıkladığı sağlık turizminin geliştirilmesi hedefine göre hedef ülke bazlı eylem planları oluşturulacak, teşvik sistemi sadeleştirilecek. Sağlık alanında konulan hedefler bizim İzmir için belirlediğimiz vizyon ile de birebir uyuşuyor. Sayın Başbakanın açıklamalarını izlemekten biz yorulduk. Adeta atom karınca gibi. Projeleri İzmir ile çok uyuşuyor. En kısa zamanda İzmir’e davet ederek, projelerimizi anlatıp, bunun için düşündüğümüz yerleri göstereceğiz"


Demirtaş, İzmir’in 2015 ve 2020 EXPO adaylık süreçlerinde temasının sağlık üzerine olduğunu hatırlatarak, "Bu temayı başta 3. dünya ülkeleri olmak üzere dünyanın en büyük sorunlarından birisinin sağlık olması, küresel bir tema olması nedeniyle belirlemiştik. Diğer yandan bu tema ile düzenlenecek olan EXPO, İzmir’e yöresel potansiyeline uygun olan sağlık sektöründe ve sağlık turizminde önemli bir altyapı ve hareketlilik kazandıracaktı" diye konuştu.


İzmir’in sağlık turizminin başkenti olması konusunda en büyük şansının da İnciraltı olduğunu belirten Demirtaş, "Belki EXPO’yu alamadık ama sağlık turizmi konusunda kentimizde yaşanan farkındalık ve oluşan konsensüs çok önemli bir kazanım. İki adaylığımızda da EXPO alanı olarak İnciraltı yer olarak belirlenmişti" dedi. 


AA




Geri Dön