19 / 04 / 2024

İstanbul-Bursa-İzmir Otoban Projesi'nde güzergah değişikliği mecliste!

İstanbul-Bursa-İzmir Otoban Projesi'nde güzergah değişikliği mecliste!

İstanbul-Bursa-İzmir Otoban Projesi'nde planlanan güzergah değişikliğine ilişkin meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayışoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, İstanbul-Bursa-İzmir Otoban Projesi'nde planlanan güzergah değişikliğine ilişkin soru önergesi hazırladı. Kayışoğlu, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu'nun soruları:
1- İstanbul'dan gelip Bursa'nın Ocakça Mahallesi'nde ücretsiz çevre yolu ile birleşerek Görüklü'ye kadar devam eden otobanın yeni güzergahıyla ilgili bakanlığınızın bir çalışması var mıdır?
2-Var ise İstanbul-Bursa-İzmir Otoban Projesi'nin şehir içinde kalan bölümün deplase edilmesini öngören kısmı için düşünülen güzergah hangi kriterler gözedilerek belirlenmiştir.
3- Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından imar planlarına işlemesi amacıyla ilgili söylenen projenin bir süre önce yanan ve daha sonra ağaçlandırma çalışmaları yapılan bölgeden geçecek olması tesadür müdür?
4- Güzergah değişikliği söz konusu ise bunun proje maliyetine etkisi ne olacaktır?
5- Yeni güzergahla ilgili çalışaların ne kadar sürece tamamlanması öngörülmektedir?
6- Güzergah üzende kesilmesi muhtemel ağaç sayısı kaçtır?

si'nde planlanan güzergah değişikliğine ilişkin


Geri Dön