27 / 04 / 2024

İstanbul Deprem Raporu açıklandı!

İstanbul Deprem Raporu açıklandı!

Deprem ve Doğal Afetler Komisyonu Başkanı Kadem Ekşi, İBB Meclisi Deprem ve Doğal Afetler Komisyonu tarafından “İstanbul Deprem Raporu”nu açıkladı. Raporda kentsel dönüşüm için ayrılan bütçelere yer verildi. 



İBB Meclisi Deprem ve Doğal Afetler Komisyonu tarafından "İstanbul Deprem Raporu" hazırlandı. Sabah'tan Barış Savaş'ın haberine göre;  4 aylık yoğun bir çalışma süreci dahilinde İBB'nin ilgili birimleri başta olmak üzere STK temsilcileri, meslek odaları ve akademisyenlerden oluşan 64 kişinin görüşüne başvuruldu. 20 farklı toplantı gerçekleştirildi. Komisyonun değerlendirmesinin sonrasında hazırlanan "İstanbul Deprem Raporu", İBB Meclisi Deprem ve Doğal Afetler Komisyonu Başkanı Kadem Ekşi tarafından açıklandı.

İstanbul Deprem Raporu açıklandı!

'İSTANBUL GENELİNDE 68 ADET RİSKLİ ALAN BULUNUYOR'

İstanbul genelinde belirlenen riskli alanlarla ilgili İBB yönetiminin yaklaşık 3 senedir bir şey yapmadığını söyleyen Ekşi, "İlimiz genelinde 23 ilçede 68 adet riskli alan bulunmaktadır. Riskli alanların toplam büyüklüğü 1.151 hektardır. 68 adet riskli alanın 40 adedi için ilçe Belediye Başkanlıklarına, 9 adedi için de İBB'ye yetki devri yapılmıştır. İstanbul genelinde yaklaşık 50 bin riskli bina var. Ancak CHP'li İBB yönetimi bugüne kadar riskli alanlardaki yapılarla ilgili tahliye, yıkım, kentsel dönüşüm dahil olmak üzere hiçbir şey yapmamıştır. Bugüne kadar yıkıp yaptıkları bir kulübe dahi yok." dedi.

İBB'NİN SOSYAL KONUT BÜTÇESİ 12 MİLYON

İBB yönetiminin reklam ve tanıtımı, depremden daha çok önemsediğini söyleyen Ekşi, "AK Parti döneminde İBB'nin deprem bütçesi 1 milyar 12 milyon TL'ydi. CHP döneminde bu bütçe yarıdan da fazla azaltıldı. 2022 yılı için deprem bütçesi 492 milyon TL olarak belirlendi. İBB'nin 2022 yılı bütçesinde sosyal konut yapımı için ayrılan bütçe 12 milyon TL, kentsel dönüşüm için ayrılan bütçe 492 milyon TL, reklam için ayrılan bütçe ise 849 milyon TL. Reklam, depremden daha mı önemli?" sorusunu yöneltti.

İstanbul Deprem Raporu açıklandı!

3 YILDA YAPIP TESLİM ETTİKLERİ KONUT SAYISI: '0'

İBB Başkanı'nın her sene 20 bin konut sözüne karşın bugüne kadar 1 tane bile konut teslim etmediğini belirten Ekşi, "CHP'li İBB Başkanı her yıl 20 bin, 5 yılda ise toplam 100 bin konut yapacağını vadetti. 3 yıla yaklaşan görev süresi boyunca yapıp teslim ettiği bir tane dahi konut yok. Verdiği söze göre şimdiye kadar 60 bin konutu teslim etmesi gerekiyordu. 1 tane konut bile teslim etmedi. Hiçbir faaliyetinizde kentin deprem direncini yükseltmeye dönük olarak yenilediğiniz tek bir bina bile yokken, "İstanbul yenileniyor" diye reklam yapmak neyin nesidir? 20 yıl içerisinde KİPTAŞ yılda 4 bin, toplamda ise 80 bin konut yaptı. CHP yönetiminde KİPTAŞ'ın kentsel dönüşüm kapsamında yapıp teslim ettiği konut sayısı sıfır. Kocaman bir sıfır." dedi.

İstanbul Deprem Raporu açıklandı!

'DEVLET KAMU BİNALARINI GÜÇLENDİRDİ, İBB SESSİZ'

İstanbul'daki kamu binalarının depreme dayanıklı hale getirildiğini belirten Ekşi, "İstanbul Valiliği İSMEP projesi kapsamında 1.589 adet kamu yerleşkesinden 1.201 yapı güçlendirilmiş veya yıkılıp yeniden yapılmıştır. Okulların yüzde 90'ı, Hastanelerin yüzde 79'u, Sağlık Ocaklarının yüzde 82'si, İdari Binaların yüzde 50'si, Yurtların yüzde 100'ü, Sosyal Hizmet Binalarının yüzde 80'ni ve diğer kurumlarca 127 adet yapıyla beraber toplam 1.328 (yüzde 84) yapı deprem güvenli hale getirilmiştir. CHP'li İBB Başkanı ise yaklaşık 3 yılda, depreme yönelik ne bir güçlendirme çalışması yapmış ne de riskli bir binayı yıkıp yeniden inşa etmiştir." dedi.

İstanbul depremi için ürküten açıklama: 48 bin bina yıkılacak!


Geri Dön