24 / 04 / 2024

İstanbul depremi için seferberlik çağrısı!

İstanbul depremi için seferberlik çağrısı!

Deprem uzmanları, İstanbul için ürküten deprem uyarılarında bulunuyor ve depremin kapıda olduğunu belirtiyor. Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, İstanbul'da beklenen depreme ve deprem hazırlıklarına ilişkin konuştu.



Deprem uzmanları, İstanbul için ürküten deprem uyarılarında bulunuyor ve depremin kapıda olduğunu belirtiyor. CNN Türk'te yer alan habere göre; İstanbul'da 7.5 şiddetinde bir deprem yaşanacağı göz önüne alınarak hazırlıklar yapılıyor. 

İçişleri Bakanlığı'nın koordinasyonunda İstanbul Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı, AFAD ve diğer kamu kurumları işbirliğinde bir plan hazırladı. Plana göre, depremzedelerin il dışına tahliye edilmesinde hava, kara, deniz ve demir yolları kullanılacak. 

İstanbul depremi için seferberlik çağrısı!

Depremin yakın bir tarihte yaşanacağına dikkat çeken Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, İstanbul'da beklenen depreme ve deprem hazırlıklarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İstanbul depremi için seferberlik çağrısı!

Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, şunları kaydetti:

"Ben eylem planını olumlu karşılıyorum. Çoklu bir tahliye sistemi var. Hem deniz, hem demiryolları, hava yolları ve kara yolları olmak üzere hepsi. Çünkü biliyorsunuz, kara yolları çok tıkanıyor. 1999'da hatırlayın, kara yolları trafik açısından kilitlenmişti. Hatta bir ambulansın bile geçeceği yollar kalmamıştı. Bunun planlı şekilde yapılması çok önemli. Vatandaş da ne yapacağını bilir. Bu panikleyeceğimiz bir konu değil. Artık korku aşamasını atlatmamız gerekiyor, çalışma ve eylem dönemi. Vatandaşın da devletin çeşitli kurumlarıyla birlikte dirsek teması içinde bunları ödev olarak çalışmamız gerekiyor. Bu korkulacak bir şey değil, bu bizim gerçeğimiz."

"Tüm İstanbul'u boşaltmak için bir plan değil bu" diyen Şükrü Ersoy, "Gitmek isteyenler ve zarar gören yapılardaki vatandaşların barınma yerleri yerine kendilerini daha iyi hissedecekleri illerde yada memleketlerinde konaklamak üzere devlet yardımcı olacak. Bu eylem planınının içerisinde sadece İstanbul'daki görevliler yok. İstanbul dışındaki AFAD görevlileri ya da devlet tarafından görevlendirilen kuruluşlar bu planın içinde olacaklar" diye konuştu. 

İstanbul depremi için seferberlik çağrısı!

Depreme karşı seferberlik çağrısında bulunan Şükrü Ersoy, şunları kaydetti: 

"Önünde sonunda gelecek. Bu bizim bilimsel bir gerçeğimiz. Biz deprem ülkesiyiz. Deprem öncesinde en güvenli yerlerin yapılar olması gerek. Gönül koyup bütün devlet kurumları, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar birlikte çalışırsak biz bu işin üstesinden geliriz. Ben buna gönülden inanıyorum."

İstanbul depremi planı: Depremzedeler için tahliye yolları belirlendi!

İstanbul depremi için kritik uyarı!


Geri Dön