25 / 04 / 2024

İstanbul Finans Merkezi 2022'de açılacak!

İstanbul Finans Merkezi 2022'de açılacak!

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, İstanbul Finans Merkezi'ni 2022 yılının başlarında açmayı planladıklarını açıkladı.



Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, Anadolu Ajansı (AA) Finans Masası'na konuk oldu. İstanbul'u finansal hub haline getirmek istediklerini söyleyen Aşan, İstanbul Finans Merkezi'ni 2022 yılının başlarında açmayı planladıklarını söyledi. Aşan, 'İstanbul Finans Merkezi için Orta Doğu ve Londra'dan ciddi talep var.' diye konuştu. İstanbul Finans Merkezi'nin ikinci ayağını fintech'lerin oluşturacağını söyleyen Aşan, 'İFM'nin çok büyük bir kısmını fintech'ler ile doldurmak istiyoruz. İnşallah çok büyük bir finans teknoparkı kuracağız, içini mümkün olduğunca startup'lar ile dolduracağız.' dedi.

Aşan sözlerine, 'İnşaat tarafı ilerleyecek, orada bir takım sorunlar olmuş elbette ama 1-2 ay içerisinde çok hızlı bir şekilde orası başlayacak. Burada asıl mesele İstanbul'un finans merkezi olması. İstanbul'u global bir finans merkezi haline getirmek için çalışmalarımız sürüyor. Göreve gelir gelmez ilk girişimimizi İFM'yi dünyaya anlatmakla başladık. İFM'nin nasıl bir finans merkezi olacağını dünyaya anlatmak için, bu işte uzman dünyada finans merkezleri sıralamasını yapan bir firmayı Londra'da ziyaret ettik. Onlarla ön anlaşma yaptık. Firma, bize rapor hazırlayacak ve dış algıyı yönetme konusunda danışmanlık verecek.' şeklinde devam etti.


Geri Dön