20 / 04 / 2024

İstanbul Finans Merkezi 2022’de tamamlanacak!

İstanbul Finans Merkezi 2022’de tamamlanacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İstanbul Finans Merkezi için kurumlara, bankalara ve inşaat şirketlerine ‘hızlanın’ talimatı verdi. İFM, 31 Aralık 2022’de tamamlanacak.



Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile birlikte bankalar, inşaat şirketleri ve bürokratların katılımıyla İstanbul Finans Merkezi (İFM) toplantısı yaptı. Toplantıda, Bakan Albayrak, finans merkezini en kısa sürede ülkeye kazandıracaklarını duyurdu. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Albayrak, İstanbul'a yakışan finans merkezini en kısa sürede ülkeye kazandıracaklarını bildirdi. Toplantıda Emlak Konut GYO İstanbul Finans Merkezi ile ilgili sunum yapıldı. Sunumda projeye bugüne kadar 2.7 milyar lira harcandığını, tamamlanması için de 7 milyar TL maliyet gerektiği belirtildi. Bakan Albayrak'ın da toplantıya katılan paydaşlara mayıs ayında İFM için yapılacak çalışmaların tamamlanması talimatını verdiği öğrenildi.SPK, BDDK, TOKİ, Emlak Konut, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıfbank, Vakıf GYO, Halk GYO, Rönesans İnşaat, İş GYO, YDA İnşaat, Ağaoğlu İnşaat, İller Bankası, Ümraniye Belediyesi'nin yetkilileri toplantıya katılım gösterdiler.

İstanbul Finans Merkezi 2022’de tamamlanacak!

Finans kuruluşları tek çatı altında toplanmalı

Emlak Konut GYO tarafından hazırlanan sunumda, İFM'nin 31 Aralık 2022'ye kadar tamamlanması planlanıyor.Bakan Berat Albayrak toplantıda tüm kamu mevduat ve katılım bankalarının merkezlerini İFM'ye taşıması gerektiğini belirtti. Finans kuruluşlarının tek çatı altında toplanması gerektiğini söyleyen Bakan Albayrak, Borsa İstanbul'un da merkezinin İFM'ye taşınacağının bilgisini verdi.

Bakan Berat Albayrak, Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi Toplantısı'nı gerçekleştirdiklerini bildirdi. Albayrak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Yapısal Dönüşüm Adımlarımız kapsamında anons ettiğimiz, özellikle gıda enflasyonu açısından önem taşıyan politikalarımızı kısa sürede hayata geçirerek sonuçlarını almayı hedefliyoruz" ifadesini kullandı.
 

İstanbul Finans Merkezi'ni kısa zamanda ülkemize kazandıracağız!
 


Geri Dön